Yetim gülerse dünya güler

Afrika'nın yardıma muhtaç ülkesi Kamerun'da çalışmalarını sürdüren Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Ahmet Güney 'Yetim Gülerse Dünya Güler' dedik, Avrupa'dan ve Türkiye'den topladığımız yardımlarla binlerce kilometre yol katederek yetimlerimizi sevindirmeye geldik.' Dedi.

Yurt içi ve Yurt dışında yaptığı yardımlarla muhtaç insanların umudu haline gelen Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği 2021 ilk yurt dışı programını Afrika ülkelerinden Kamerun’a yaptı. Önceki gün Türkiye ve Avrupa’dan toplanan yardımlarla Kamerun’a giden Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Ahmet Güney, hemen çalışmalara başlayarak yardımları bölge bölge ihtiyaca göre dağıtmaya başladı.

Afrika’daki yaşamdan çok etkilendiğini ve yaşam şartlarının zorluklarına da değinen Başkan Güney; “Bizler bir Kadim medeniyetin bekçileriyiz, ecdadımızdan aldığımız bayrağı ileriye götürmek için çalışıyoruz. Dernek olarak ‘Bir Yetim Gülerse Dünya Güler’ diyerek yola çıktık. Ülkemizden binlerce kilometre uzaklıkta Afrika’nın Kamerun ülkesinde yardıma muhtaç kardeşlerimizin yanına geldik.

İnanın buradaki yaşam şartları tahminlerden daha ötede, Avrupa ve Türkiye’de hayırseverlerimizin bağışlarıyla bir yardım ağı planlayarak bu topraklara geldik. Gördükki; buradaki durum daha kötü. Planladığımız yardımları yapıyoruz fakat tüm imkânlarımızı kullanarak ‘bunun üzerine ne koyabiliriz?’ onun çalışmasını yapıyoruz.

Bir taraftan su kuyusu açma çalışması, diğer taraftan giyecek, gıda kolisi, Kur’an-ı Kerim dağıtımı yaparken, yetimlerimize verdiğimiz hediyenin mutluluğunu hiçbir yerde göremedik. “Yetim gülerse dünya güler” dedik, bir yetimin bile mutluluğuna ortak olmak tarifi imkânsız bir mutluluk verdi. Onlara küçükte olsa bir ilgi gösterilmesi onlarında gönül dünyasının ne kadar sevgiye ihtiyaç olduğunu gördük.

Bu yetimlerimiz ve hafızlarımızla bugün dev sofrada bir araya geleceğiz inşallah, ülkemize, milletimize, tüm Müslümanlara buradan dualar edeceğiz. Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacağız. Kamerun’da yardım dağıtma çalışmalarına devam ediyoruz. Bağış yaparak bir yetimi bile sevindirmek isteyen kardeşlerimiz, derneğimize ulaşıp bağışını yapabilir” dedi.

Sureleri tahta levhalara yazarak hafız olmak isteyen yetimlere bağış yapılan Kur’anları tek tek dağıtan Başkan Güney, “Burası yokluklar ülkesi, imkânsızlıklar ülkesi. Afrika’da o kadar misyonerler her yeri kuşatmışken, yetimlerimiz Kur’an Kurslarında sureleri tahta levhalara yazarak hafız olmaya çalışıyorlar. Bizde o yetimlerimize bağış yapılan Kur’an-ı Kerim’leri hediye ediyoruz.” Diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme