10. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, KSÜ ev sahipliğinde başladı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca devam edecek olan 10. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, açılış oturumlarıyla başladı.

10. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, KSÜ ev sahipliğinde başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yaptı. 10. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi’nin Kahramanmaraş’ta ve KSÜ ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan, Kahramanmaraş’ın tarım, gıda ve sanayi alnında ülke ekonomisine yaptığı katkılardan bahsetti.

 

Gıda konusunda bilgi kirliliğine karşı konunun uzmanlarının görüşleri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Özkan, gıda güvenliğinin toplumun her kesimini ve herkesi ilgilendiren hayati bir konu olduğunu söyledi.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise konuşmasında sağlıklı bir yaşam için sağlıklı ve güvenli gıdanın önemine dikkat çekti. Kamuoyunda gıda konusundaki bilgi kirliliğinden bahseden Rektör Can Gıda Mühendisliği öğrencilerine seslenerek “Sizler mesleğiniz konusunda donanımlı olursanız bu konudaki kafa karışıklıklarının önüne geçilecektir.” dedi.

 

Gıda sektöründen isimler, akademisyenler ve öğrencileri buluşturması açısından 10. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi’nin son derece önemli olduğunu vurgulayan Rektör Can, kongrenin gerçekleştirilmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

 

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal da kısa bir selamlama konuşması yaparak kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

 

TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik ise gıda mühendisliğinden mezun olan öğrencilerin, hemen hemen tüm hammaddesini tarımdan alan, yüzde 200 civarında dış ticaret fazlası olan güçlü bir sektöre giriş yapacağını söyledi. Menlik, "Bizim için gıda mühendisliği kıymetlidir ve istiyoruz ki hani şu hepimizin çok şikâyet ettiği 'Bu gıdaları neden bu kadar karalıyorlar? Niye olur olmaz insanlar gıdalar üzerinde bu kadar şaibe yaratıyorlar?' dediğimiz konularda kamuoyu aslında doğru kişinin gıda mühendisi olduğunu bilsin ve gıda mühendisine sorsun. Çünkü siz bu işin ehlisiniz bizim için ve tabii ki kamu sağlığı için. 2 gün boyunca burada hocalarımızdan farklı olarak sizlere hayat üniversitesinin soruları neler olacak, o sorulara siz nasıl hazırlanmalısınız, gelen tüm İstanbul ve Ankara ekibi, bu konularda paylaşımlarda bulunacak." diye konuştu.

 

KSÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu konuşmasına kongreye destek olan TGDF yönetimine teşekkür ederek başladı. Kongre ile gıda mühendisliği adayı öğrencilerin mesleki misyon ve vizyon anlayışına ışık tutmayı, onlara çok değerli bilgi, birikim ve tecrübelerini aktarmayı amaçladıklarını ifade eden Dayısoylu, 20 üniversiteden 250 katılımcının katıldığı kongrede 36 poster ve 10 sözlü bildiri olmak üzere 46 akademik sunum gerçekleştirileceğini söyledi.

 

KSÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Sümeyye Tap da öğrenciler adına kısa bir selamlama konuşması yaptı.

 

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçildi. Prof. Dr. Sinan Dayısoylu'nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ‘FAO'nun çalışmaları’, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünden Dr. Ahmet Bostan ‘Gıda güvenliği ve gıda mühendisliği’, Kervanhan Alpedo Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu tescilli Maraş Dondurması'nın dünyaya açılma süreci, İstanbul Aydın Üniversitesinden Prof. Dr. Dilek Hiperkan ise gıda mühendisliği gelecek vizyonunu anlattı.

 

10. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, 2 gün bildiri sunumları ve 3. Gün gerçekleştirilecek olan teknik gezinin ardından son bulacak.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!