100. Yıl etkinlikleri konferanslarla sürüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl etkinlikleri kapsamında '12 Şubat Destanı' genç nesile aktarılıyor.

Kurtuluşun 100. Yılında Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde konferanslarına devam eden Dr. Erhan Alparslan " Topraklarımızı işgalden kurtarmak amacı ile oluşturduğumuz TBMM ve onun kurduğu düzenli orduların Yunanlılara karşı kazandığı ilk zafer sayılan Birinci İnönü savaşından neredeyse bir yıl önce Maraş hiçbir yerden yardım ve destek almadan kendi imkânları ile kurtulmayı başarmıştır. Bu başarı sonraki başarılar için emsal oluşturmuştur" dedi.

 

Öğrencilerin yoğun katılım sağladığı konferanslarda 21 Ocak-11 Şubat 1920 tarihlerinde verilen kurtuluş mücadelesiyle şehri Fransız işgalinden kurtaran, ardından da çevre illerin yardımına koşan Maraş halkının kahramanlığı anlatılıyor.

 

"12 Şubat bir iman şahlanışıdır!"

 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl etkinlikleri devam ediyor.

 

Birbirinden değerli tarihçiler eşliğinde, Maraş Müdafaası, 12 Şubat ruhu, Bayrak Olayı, Sütçü İmam, Davulcu Halil Ağa, Arslan Bey ve Kahraman kadınlar ile diğer Milli Mücadele Kahramanları çocuklara çeşitli etkinlikler ile anlatılıyor.

 

Maraş harbi küçük bir Çanakkale’dir

 

Etkinlikler kapsamında şehir genelindeki okullarda konferanslar düzenleniyor. Konuşmacı Serdar Yakar, Rıdvan Hoca İmam Hatip Ortaokulunda milli mücadeleyi anlattı.

 

12 Şubat'ın bir iman şahlanışı olduğunu dile getiren Yakar "Maraşlı, birazdan öleceğini bilse de, kazma ile kürek ile Fransız'ın, Ermeni'nin, topun ve tüfeğin üzerine yürümüştür, Hiçbir silahı olmadan modern silahlı emperyalistlere karşı koymuş, ölüme koşarak gitmiştir. Bunun sebebi imanı, şehitlik, gazilik duygusu, vatan, millet, din, bayrak, namus gibi kutsal değerlerine saygı ve sevgidir. İnanmayan kişi ve toplumlarda ne şehitlik, ne gazilik ne de kutsal değerler uğruna canını verme duygusu da olur. Maraş harbi adeta bir küçük Çanakkale savaşıdır" ifadelerini kullandı.

 

Yakar, okula ismini veren Rıdvan Hoca'nın büyük mücadeledeki önemine de değindi.

Bakmadan Geçme