• Haberler
  • Sağlık
  • 13 aydır bekliyordu organ bağışı ile yeniden hayata tutundu

13 aydır bekliyordu organ bağışı ile yeniden hayata tutundu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, iki yıldır oksijen cihazına bağımlı bir hayat süren ve 13 aydır akciğer nakli bekleyen sınıf öğretmeni Dilek Özlü'nün organ bağışı ile yeni hayatına kavuştuğunu açıkladı.

Bakan Koca'nın Twitter hesabından yayımladığı mesaj şöyle: "İki yıldır oksijen cihazına bağımlı bir hayat süren ve 13 aydır akciğer nakli bekleyen sınıf öğretmeni Dilek Özlü'nün hayali gerçekleşti ve 12 Temmuz’da yapılan bir organ bağışı ile yeni hayatına kavuştu. Ameliyatı Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen hastamız organ bağışı konusunda bizleri daha duyarlı olmaya davet ediyor." İfadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı'nın yaptığı bu duyuru, organ nakli konusunda kamuoyunun bilinçlenmesine ve organ bağışının önemine dikkat çekmeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakan Koca'ya konu hakkında teşekkür eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yine Kartal'da nakil bekleyen Din Kültürü öğretmeni Harun Çınar hakkında da destek istedi.
 

Bakmadan Geçme