13 İlde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen kapsamlı GÜRZ-1 operasyonlarında 72 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, toplam 13 ilde gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların detayları hakkında yaptığı açıklamada, "Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek." ifadelerini kullandı.

Operasyonlar Ankara, Adana, Antalya, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kırıkkale, Kilis, Mersin, Şanlıurfa ve Trabzon illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" diyerek, operasyonlarda emeği geçen tüm güvenlik güçlerine minnettarlığını dile getirdi.
 

Bakmadan Geçme