15 il için sarı kodlu uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava koşullarındaki ani değişimler nedeniyle 15 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Başta Ankara olmak üzere çok sayıda şehirde kuvvetli sağanak yağış ve şiddetli rüzgarlar bekleniyor.
Kahramanmaraş, 25 Nisan 2025 -
Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken; Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Trakya’nın bazı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.
Özellikle İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Denizli, Kütahya, Uşak, Isparta, Burdur, Antalya, Kahramanmaraş’ın batısı, Osmaniye ve Adana’nın kuzeyi; Erzurum’un güneyi, Muş ve Bingöl’ün kuzeyi ile Tunceli’nin doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, su baskını, sel ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Rüzgarın, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise rüzgarın saatte 90 kilometre hıza ulaşarak fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.
Öte yandan, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş ve solunum problemleri gibi sorunlara yol açabilecek bu durum karşısında özellikle kronik rahatsızlığı olanların tedbirli olması istendi.
Gece ve sabah saatlerinde Marmara Bölgesi’nde pus ve sis beklendiği belirtilirken, sürücülerin düşük görüş mesafesine karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.
Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların güncel hava durumu raporlarını takip etmeleri ve yapılan uyarılara riayet etmeleri çağrısında bulundu.
Bakmadan Geçme