• Haberler
  • Asayiş
  • 16 İlde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 73 şüpheli yakalandı

16 İlde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 73 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Malatya, Rize, Samsun ve Sivas'ta FETÖ'ye yönelik son 4 gündür devam eden Kıskaç-23 operasyonlarında 73 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu, Ankara, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Malatya, Rize, Samsun ve Sivas'ta FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-23” operasyonlarında önemli sonuçlar elde edildi.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, münferit sınav soruşturmaları kapsamında sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair haklarında beyan bulunduğu ve mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı olan “ByLock” kullanıcısı oldukları tespit edildi. Ayrıca, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu da belirlendi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü ve terör örgütü üyelerinin adalet önüne çıkarılması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.

“KISKAÇ-23” operasyonları kapsamında yapılan çalışmaların, terör örgütlerinin ülkemizde faaliyet göstermesinin engellenmesi adına büyük bir adım olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşların huzur ve güvenliği için benzer operasyonların devam edeceğini kaydetti.

Operasyonların detaylarına ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanlığı yetkilileri, gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının sürdüğünü ve adli sürecin titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, örgüt üyelerinin finansman kaynaklarının kesilmesi ve örgütün yeniden yapılanma çabalarının engellenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirttiler.
 

Bakmadan Geçme