• Haberler
  • Asayiş
  • 17 ilde terör örgütüne ağır darbe: 55 şüpheli yakalandı

17 ilde terör örgütüne ağır darbe: 55 şüpheli yakalandı

Adana, Aydın, Iğdır, Siirt, Hatay, Kars, İzmir, Erzurum, Eskişehir, Kocaeli, Muğla, Manisa, Hakkari, Trabzon, Elazığ, Muş ve Şırnak illerinde İl Jandarma Komutanlıkları tarafından PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen GÜRZ-22 operasyonunda 55 şüpheli yakalandı.

Kahramanmaraş, 26 Ekim 2024 -

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne yönelik 17 ilde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen GÜRZ-22 operasyonunda 55 şüpheli terör örgütü mensubunun yakalandığını duyurdu. 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteğiyle durmadan, duraksamadan mücadele edeceğiz!” ifadelerine yer verdi.

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Adana, Aydın, Iğdır, Siirt, Hatay, Kars, İzmir, Erzurum, Eskişehir, Kocaeli, Muğla, Manisa, Hakkari, Trabzon, Elazığ, Muş ve Şırnak illerinde İl Jandarma Komutanlıkları tarafından düzenlendi. Operasyonlar kapsamında yakalanan şüphelilerin:

  • Terör örgütü içerisinde aktif rol aldıkları,
  • Örgütün gençlik yapılanmasında yer aldıkları,
  • Terör örgütüne finansal destek sağladıkları ve
  • Sosyal medya platformları üzerinden örgüt propagandası yaptıkları belirlendi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ile fedakârca çalışan Jandarma ekiplerini tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” şeklinde destekleyici mesajını paylaştı.

Bu kapsamlı operasyon, terörle mücadelede kararlılığı ve güvenlik güçlerinin koordineli çalışmalarını bir kez daha gözler önüne serdi. 

"GÜRZ-22" operasyonu ile huzur ve güven ortamının devamı için tehdit oluşturan unsurlara karşı yürütülen mücadele sürdürülüyor.
 

Bakmadan Geçme