19 Eylül Gaziler Günü, Kahramanmaraş'ta coşkuyla kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenle büyük bir coşku ve saygıyla kutlandı. Valilik bahçesinde başlayan anma etkinliğinde, şehitlerimiz ve gazilerimiz bir kez daha minnet ve şükranla anıldı. Törene Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Ali Küpeli, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfur Özbek ile çok sayıda protokol üyesi ve halk katıldı.

Etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve diğer yetkililer tarafından gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfur Özbek, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, gazilerin vatan uğruna verdikleri mücadeleleri ve kahramanlıklarını bir kez daha hatırlattı.

Kahramanlar ile yürüyüş

Törenin ardından Vali Mükerrem Ünlüer önderliğinde, milletvekilleri, protokol üyeleri, gazilerimiz, şehit ailelerimiz, öğrenciler ve halkın katılımıyla, “Kahramanlar ile Yürüyoruz” mottosuyla anlamlı bir yürüyüş düzenlendi. Trabzon Caddesi Valilik Önü'nden başlayan yürüyüş, Büyükşehir Belediye Bando Takımı eşliğinde ellerde Türk bayraklarıyla gerçekleştirildi ve Şelale Park'ta son buldu.

Şehitlik ziyareti ve dualar

Programın devamında Vali Ünlüer ve beraberindeki heyet, şehitlik ziyareti gerçekleştirerek, şehitlerin mezarlarına karanfiller bıraktı. Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Ömer Oruç Bilal Debgici’nin de katıldığı ziyaretlerde, şehitler için dualar edilerek, gazilerin ve şehit ailelerinin yalnız olmadıkları vurgulandı.

Gaziler ile kahvaltı buluşması

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliklerde Vali Mükerrem Ünlüer, gazilerle bir kahvaltı programında buluştu. Vali Ünlüer, gazilerle yaptığı sohbetlerde onların kahramanlık hikayelerini dinlerken, gazilerimize olan minnet duygularını ifade etti. Gaziler, bu anlamlı buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, devletin kendilerine olan desteği ve ilgisinden dolayı teşekkürlerini sundular.

Anlamlı ziyaretler

Program kapsamında Vali Ünlüer ve protokol üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi'ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Vali Ünlüer, gazilerin milletin medarı iftiharı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak için en zor şartlarda canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.”

Ziyaretler sırasında dernek başkanları ve gaziler, Vali Ünlüer ve beraberindeki heyete bu anlamlı ziyaret için teşekkür ederek, Gaziler Günü’nde kendilerine gösterilen ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

19 Eylül Gaziler Günü, vatan için canını ortaya koyan kahramanlarımızı anma günü olarak tarihe bir kez daha not düşüldü. Gerek törenlerde, gerekse ziyaretlerde bir kez daha vurgulanan ortak düşünce, şehitlerimiz ve gazilerimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olduğu ve onların fedakarlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağıydı.
 

Bakmadan Geçme