2 bölgesel organize suç örgütü çökertildi

İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes-29 operasyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. 2 bölgesel organize suç örgütü çökertildi 61 şüpheli şahıs yakalandı.

Operasyonlarda, Volkan Reçber ve Emrah Sever liderliğinde faaliyet gösteren 2 bölgesel organize suç örgütü çökertildi. İşlenen suçlar arasında cinayetler, silahlı çatışmalar, tehdit ve saldırı eylemleri, korkutma ve haraç alma, uyuşturucu ticareti gibi ağır suçlar bulunuyor.

Operasyon kapsamında toplamda 61 şüpheli şahıs yakalandı. 

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlar, suç örgütlerine yönelik kararlı bir mücadele sürdürülerek, kamu güvenliği ve barışının korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Suç örgütlerinin faaliyetlerine son verilmesi amacıyla düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen silahlar arasında 28 tabanca, 6 AK-47 kalaşnikof, 1 Utaş uzun namlulu otomatik silah ve 1 çelik yelek bulunuyor. 

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüklerince gerçekleştirilen “Kafes-29” Operasyonlarında Elebaşılığını yurtdışında olan ve Kırmızı Bültenle aranan Volkan Reçber ile halen cezaevinde olan Arap Emrah lakaplı Emrah Sever’in yaptığı, birbirleriyle husumetli 2 ayrı bölgesel suç örgütü çökertilmiş oldu.

Operasyonların devam edeceği öğrenildi.
 

Bakmadan Geçme