2 milyona yakın araç, bir bir incelendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin 8-15 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği denetimlerde, 1 milyon 971 bin 985 aracın kontrol edildiğini ve toplamda 447 bin 672 sürücüye işlem yapıldığını açıkladı. Bu kapsamlı operasyonun, trafik güvenliğini sağlamak ve kural ihlallerini önlemek amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Işıklı veya sesli uyarı işareti (çakar) bulunan cihazları mevzuata aykırı olarak kullanan 275 sürücüye işlem yapıldı. 

Hız ihlali nedeniyle 134 bin 588, periyodik muayenesi yapılmamış araçlar için 26 bin 165, emniyet kemeri kullanmayan sürücüler için 17 bin 772, sürücü belgesiz araç kullananlar için 16 bin 102 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan araçlar için 9 bin 710 işlem uygulandı.

Yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil mobil hız tespit sistemlerinin devreye girmesiyle birlikte, trafik denetimlerinin daha da etkinleştirildiği belirtildi. Bu sistemler, şehir içi ve şehirlerarası karayollarında ortalama hız tespiti ve anlık denetimlere olanak sağlıyor.

2024 yılının ilk yedi ayında ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının %35'inin yasal veya uygun olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana geldiği kaydedildi. 

Bakan Yerlikaya, aşırı hız ile mücadelenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu ve trafik güvenliğini artırma yolunda atılan adımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu kapsamlı denetimler ve yenilikçi teknolojilerle trafik güvenliğinin artırılması hedefleniyor ve sürücüler, kurallara uyma konusunda daha dikkatli olmaya teşvik ediliyor.
 

Bakmadan Geçme