2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında gerçekleştirilen Gürz-11 operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik gerçekleştirilen operasyonda önemli bir başarıya imza atıldı. J-SİHA tarafından yapılan arazi taramasında tespit edilen iki terörist, Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle yürütülen operasyonda silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Operasyona, JOPER ve Jandarma Komando timleri de aktif katılım sağladı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlik tespiti ve geçmişte katıldıkları eylemlere yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Yerlikaya, “Mardin’in Nusaybin ilçesi kırsalında gerçekleştirilen bu başarılı operasyon, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin ne kadar etkin ve güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

"GÜRZ-11" Operasyonu Bölge halkının güvenliğini sağlamak ve terör tehdidini bertaraf etmek amacıyla düzenlenen “GÜRZ-11” operasyonu, son dönemde artan terör eylemlerine karşı alınan kapsamlı önlemler çerçevesinde gerçekleştirildi. Operasyonda kullanılan yüksek teknoloji ürünü araçlar ve koordineli askeri güç, teröristlerin izini sürerek etkisiz hale getirilmesini sağladı.

Bu operasyon, Türkiye’nin güneydoğusunda huzur ve güvenliği sağlamaya yönelik yürütülen çalışmaların bir parçası olarak öne çıkıyor. Terörle mücadelede elde edilen bu başarı, bölgedeki diğer güvenlik operasyonlarına da moral kaynağı oldu.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerinin belirlenmesi ve bağlantılı oldukları eylemlerin ortaya çıkarılması için başlatılan soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme