• Haberler
  • Asayiş
  • 22 Ülkenin katılımıyla SPİRİT 2023 tatbikatı gerçekleştirildi

22 Ülkenin katılımıyla SPİRİT 2023 tatbikatı gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı'nın faaliyetlerine ilişkin haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda 22 Ülkenin katılımıyla SPİRİT 2023 tatbikatının gerçekleştirildiği vurgulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “BM, NATO, AB, AGİT ve ikili ilişkiler kapsamında birçok coğrafyada başarıyla görev yapan kahraman Mehmetçik; tarihimize, kültürümüze ve atalarımıza yaraşır şekilde küresel barış ve istikrara katkı sağlamakta, aynı zamanda eğitim / tatbikat faaliyetlerine de aralıksız devam etmektedir. Bu çerçevede, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçaklarımız tarafından;

18 Ağustos’ta NATO Deniz Muhafızı Harekâtı kapsamında Doğu Akdeniz bölgesinde,

22 Ağustos’ta ise Güvence Tedbirleri kapsamında Romanya hava sahasında görev icra edilmiştir.

Bugün de NATO Müttefik Hava Komutanlığınca Artırılmış Teyakkuz Faaliyetleri ile eş güdümlü yürütülen Esnek Caydırıcılık Seçenekleri kapsamında Romanya hava sahasında icra edilmesi planlanan Entegre Hava Füze Savunması faaliyetine Hava Kuvvetlerimiz tarafından katılım sağlanacaktır. Ayrıca

ABD, Avrupa ve Afrika Kara Komutanlığı koordinatörlüğünde yürütülen ve 21 ülke ile birlikte Türkiye’nin de yer aldığı Agile Spirit 2023 Tatbikatı’nın;

Fiilî arazi ve bilgisayar destekli komuta yeri safhası 21 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Tiflis/Gürcistan’da icra edilmektedir.

Katılımcı ülkelerin kara kuvvetleri unsurlarını yürütülecek çok uluslu karma harekâta hazırlamak, çok uluslu birliğin eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen Tatbikat’ın hava indirme safhası ise Silahlı Kuvvetlerimiz ile ABD, Avrupa ve Afrika Kara Komutanlığının katılımıyla 22-23 Ağustos tarihlerinde ilk kez Kayseri’de icra edilmiştir.

Yine USS GERALD R. FORD Uçak Gemisi Görev Grubu ile TCG ANADOLU, TCG GÖKSU ve TCG GEDİZ arasında, 21-24 Ağustos tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de ikili eğitimler (Hava Savunma, Muhabere ve Fotoğraf Çekme) icra edilmektedir. Söz konusu faaliyete ABD Donanmasına bağlı uçaklar ve Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar da eğitim uçuşları ile katılım sağlamaktadır.

Ayrıca ABD Deniz Kuvvetlerine ait USS MOUNT WHİTNEY gemisi 18-20 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’a liman ziyareti gerçekleştirmiştir.”
 

Bakmadan Geçme