3 bin 626 litre kaçak ve sahte alkol ele geçirildi

Antalya, Muğla, Ankara, Denizli, Amasya, Aydın, İstanbul, Edirne, Eskişehir, Manisa, Kars, Trabzon, Mersin, İzmir, Gaziantep, Balıkesir, Ağrı, Isparta, Bayburt, Bartın, Uşak, Erzincan, Niğde, Sivas, Kırıkkale ve Şırnak illerinde düzenlenen Çengel-7 operasyonlarında 3 bin 626 litre kaçak ve sahte alkol ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 26 ilde düzenlenen "ÇENGEL-7" operasyonlarında 3 bin 626 litre kaçak veya sahte alkol ele geçirildiğini açıkladı. 

Operasyonlar kapsamında kaçak/sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 50 şüpheli de yakalandı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek!" ifadelerine yer verdi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Antalya, Muğla, Ankara, Denizli, Amasya, Aydın, İstanbul, Edirne, Eskişehir, Manisa, Kars, Trabzon, Mersin, İzmir, Gaziantep, Balıkesir, Ağrı, Isparta, Bayburt, Bartın, Uşak, Erzincan, Niğde, Sivas, Kırıkkale ve Şırnak illerinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Operasyonlarda görev alan emniyet ve jandarma ekipleri ise başarılı operasyonlarıyla takdir topladı. 

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda yer alan polis ve jandarma personeline teşekkür ederek, "Kahraman polislerimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." şeklinde duygularını dile getirdi.
 

Bakmadan Geçme