3 farklı kategoride tarihi rekor

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün '2024 Yılı Safkan Arap Elit Tay Satışları'nın ilki, yine rekorlarla başladı.

Dünyanın önde gelen safkan Arap atı yetiştirme ve ıslah merkezlerinden biri olan TİGEM; her yıl olduğu gibi bu yıl da yarış dünyasında büyük başarılar elde edebilecek elit safkanlarını satışa sundu.

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 24 Eylül Salı günü gerçekleştirilen satışta; üstün genetik yapıya sahip 15 safkan Arap elit tayı yetiştiriciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirmesi safkanların satışa sunulduğu açık artırmada; toplam satış hasılatı, ortalama satış fiyatı ve en yüksek bedelli tay satışı olmak üzere üç farklı kategoride yeni tarihi rekorlar kırıldı.

Atçılık sektöründeki liderliğini bir kez daha gözler önüne seren TİGEM’in açık artırmadaki en yüksek fiyatla alıcı bulan tayı “İstikrarlı”; 7 milyon 900 bin TL gibi rekor bir bedelle Bedri Akbulut tarafından satın alındı. “İstikrarlı”yı, 6 milyon 700 bin TL fiyatla Baha Yargı tarafından satın alınan “Büyüksultan” isimli safkan takip etti.

Müzayedede ortalama 3 milyon TL fiyatla toplam 13 elit tay satıldı. Açık artırmanın sonunda TİGEM, 40 milyon 250 bin TL satış hasılatı elde etti.

TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç müzayedede gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, safkan Arap atı yetiştiriciliğini profesyonel bir yaklaşımla devam ettiren TİGEM’in; düzenli olarak tuttuğu soy kayıtları ve titiz yetiştirme yaklaşımı sayesinde bu alanda dünyanın en köklü kuruluşu olduğunu ifade etti. TİGEM’in safkanlarının her birinin şampiyon olacak genetik kapasiteye sahip olduğunu özellikle vurgulayan Genel Müdür Gezginç, şampiyon adayı taylara yönelik doğru bakım-besleme, eğitim, antrenman ve sevgiyle yaklaşımın ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Ayrıca müzayede sonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, satışlara ve TİGEM’in atçılık faaliyetlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Dr. Hasan Gezginç röportajını şu şekilde sürdürdü: “TİGEM olarak, ülkemizin atçılık sektörüne katkı sağlamaya ve yetiştirdiğimiz tayların kalitesini her yıl daha da artırmaya devam ediyoruz. 2024 Yılı ilk elit tay satışımıza gösterilen yoğun ilgi, çalışmalarımızın ne denli takdir edildiğinin bir göstergesidir.”

Ayrıca Genel Müdür Gezginç; TİGEM’in at yetiştiriciliğinde elde ettiği başarıların arkasında uzun yıllara dayanan deneyim ve modern tekniklerin kullanılması olduğunu vurguladı. Gelecek yıllarda da bu başarının sürdürüleceğini belirten Genel Müdür, TİGEM’in tarım ve hayvancılık alanındaki lider konumunu pekiştirmeye devam edeceğini ifade etti.

2024 yılında düzenlenecek ikinci safkan Arap elit tay satışı, 8 Ekim Salı günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılacak. Bu müzayedede, Anadolu Tarım İşletmesinde yetiştirilen en seçkin taylar camianın beğenisine sunulacak. TİGEM’in önceki elit tay satışlarında olduğu gibi, bu satışlarının da büyük ilgi görmesi ve yeni rekorlarla sonuçlanması bekleniyor.

Bakmadan Geçme