4,6 büyüklüğünde bir deprem daha

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artçı depremler olmaya devam ediyor. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş ve çevre illerde de hissedildi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 12.34'te 4,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 17,3 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş ve çevre illerde de hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, şu ana kadar olumsuz bir durumun olmadığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında: "Malatya Yeşilyurt’ta 4,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.

Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. "  dedi

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kendilerine şu an için ulaşan bir olumsuzluğun olmadığını aktaran Yazıcı, "Şu ana kadar 112 acil çağrı merkezimize ulaşan bir ihbar yok. Ekiplerimizi saha taramasını gerçekleştiriyor, gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür: “Malatya Görgü- Yeşilyurt’ta 4,7 deprem oldu. Mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmemesine rağmen ben burada son aylardaki depremleri yerine koydum. Sanıyorum burada Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay var (Şekil). Bu fay Malatya Fayına paralel. Belki de Doğanşehir Fayı bu alanlara uzanıyor. Geçmiş olsun.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme