• Haberler
  • Asayiş
  • 44 İlde Narkotik Operasyonu! 4 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

44 İlde Narkotik Operasyonu! 4 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Türkiye genelinde uyuşturucu madde imalatçıları ve yerel suç örgütlerine yönelik 'Narkoçelik-39' operasyonu gerçekleştirildi. 44 ilde gerçekleştirilen bu geniş çaplı operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ve hap ele geçirildiğini ve birçok zehir tacirinin yakalandı.

"Narkoçelik-39" operasyonları, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, 44 ilde 681 ekip ve 1.876 personel ile yürütüldü. Ayrıca 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği operasyonlarda aktif rol aldı. Yapılan operasyonlar sonucunda, toplamda 470 kg uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar neticesinde 293 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.
 
Operasyonların en dikkat çekenlerinden biri İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 4 milyon 565 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu hapların imalatında kullanılan 14 hap basma ve paketleme makinesi bulundu. Operasyon sonucu 59 sokak satıcısı yakalandı.
 
Operasyonların yoğun şekilde gerçekleştirildiği iller arasında Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Antalya, İzmir, Osmaniye, Hatay, Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Konya, Samsun ve Karaman öne çıktı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında metamfetamin, skunk, esrar, kokain ve milyonlarca adet uyuşturucu hap yer aldı. Her ilde yapılan operasyonlar neticesinde çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanarak adalete teslim edildi.

Bakmadan Geçme