• Haberler
  • Gündem
  • 5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi yapıldı

5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi yapıldı

13 Ekim Dünya Afet Zararlarının Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı öncülüğünde ve Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi 11 Ekim 2023'de Gebze'de gerçekleştirildi.

5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kongre açılışına AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,  TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, DASK Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, Türk Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz ve JICA Türkiye Başkanı Yuko Tanaka ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar katılım sağladı.

2019 yılında ilki düzenlenen kongrenin amacı Afete Dirençli bir Türkiye için yapılan çalışmaları ortak bir platformda buluşturabilmek ve risk azaltma kapsamında güncel küresel yaklaşımları ortaya koyabilmek olarak belirlendi.

Kongreye afet risk azaltma alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalar sergilendi.

Etkinlik kapsamında TÜBİTAK Liseli ve Yücel Boru Lisesi öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen oryantiring yarışma ödülleri de gün içinde sahiplerine verildi.

Kongreye destek veren kurum/kuruluş, Sivil Toplum Kuruluşlarının stantlarının olduğu ve AFAD Eğitim Tırı’nın da bulunduğu sergi alanı ziyaretçiler tarafından da ilgiyle karşılandı.

13 Ekim tarihine kadar devam eden kongrede, 52 oturumda; 8 panel, 47 panelist, 138 yüz yüze, 44 çevrim içi ve 48 poster sunum olmak üzere 570 kayıtlı katılımcı ile gerçekleştirildi.
 

Bakmadan Geçme