58 ilde tefeci ve dolandırıcılara darbe

Aralarında Kahramanmaraş'ın da bulunduğu 58 ile tefeci ve dolandırıcılara yönelik Kuyu-28 Operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda 160 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 58 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda 160 şüphelinin yakalandığını duyurdu. 

Bakan Yerlikaya, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine, çetelere ve tefecilere karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini belirtti. 

Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili olarak Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız.”

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinasyonunda, il emniyet müdürlüklerine bağlı KOM ve Mali Suçlarla Mücadele şubeleri tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda, “KUYU-28” operasyonları başlatıldı. 

Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Siirt, Sinop, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak, Aksaray, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis ve Osmaniye illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda birçok suç örgütü mensubu gözaltına alındı.

Şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet gibi ciddi suçlara karıştıkları tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları yürüten emniyet teşkilatını tebrik ederek, “Kahraman polislerimizi kutluyorum, Allah ayağınıza taş değdirmesin” dedi. 

Yapılan bu geniş çaplı operasyonlar, suçla mücadelede devletin kararlılığını ve vatandaşların güvenliği için gösterilen hassasiyeti bir kez daha ortaya koydu.

Operasyonların devam edeceği ve suç örgütlerine yönelik mücadelenin tavizsiz şekilde sürdürüleceği bildirildi.
 

Bakmadan Geçme