• Haberler
  • Asayiş
  • 6 İl'de düzenlenen operasyonunda 47 suç örgütü üyesi yakalandı

6 İl'de düzenlenen operasyonunda 47 suç örgütü üyesi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstanbul merkezli olarak düzenlenen Kuyu-9 operasyonlarında, Samsun, Kocaeli, Siirt, Diyarbakır ve Malatya illerini kapsayan geniş çaplı bir harekât gerçekleştirildi. Operasyon, iki husumetli organize suç örgütüne yönelik olarak düzenlendi ve toplamda 47 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 46'sı tutuklanırken, 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bu operasyonlar, Abdullah Çapkan'ın yurtdışında firarda olduğu ve Ramazan Taş'ın ise cezaevinde bulunduğu iki organize suç örgütüne karşı gerçekleştirildi. Şüphelilerin suç eylemleri arasında kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, uyuşturucu madde imal ve ticareti, uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak, tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçları yer alıyor. 

Toplamda 30 ayrı suç eylemi tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen materyaller arasında 20 adet ruhsatsız tabanca ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde bulunuyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız.”

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi ve polislerin başarısına olan minnettarlığını dile getirdi.
 

Bakmadan Geçme