8'inci yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı

Yargı hizmetlerini daha etkin ve hızlı hale getirmeyi, hak arama özgürlüğünü genişletmeyi, suçla mücadeleyi güçlendirmeyi ve kişisel verilerin korunmasını amaçlayan 'Ceza Muhakemesi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin yargı sisteminde önemli bir adımı temsil eden yeni düzenlemelerin yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Bakan Tunç, yapılan düzenlemelerin adalet sistemine önemli katkılar sağlayacağını belirtirken, yeni kanunun 12 Mart 2024 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Adalet Bakanı Tunç: “8. Yargı paketi olarak bilinen, Yargı hizmetlerinin etkinliğinin artırılarak hızlandırılması, Hak arama hürriyetinin genişletilmesi, Suçla etkin mücadelenin sağlanması, Kişisel verilerin etkili bir şekilde korunmasını amaçlayan ve bazı önemli düzenlemeleri içeren Ceza Muhakemesi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve 12.03.2024 tarih ve 32487 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.” İfadelerine yer verdi.

Yeni düzenlemelerle birlikte, Türkiye'nin adalet sistemi daha şeffaf, hızlı ve güvenilir bir yapıya kavuşarak, vatandaşların adalet arayışına daha etkin bir şekilde yanıt verecek. 

Resmi Gazete için tıklayın.

Bakmadan Geçme