81 ilde Çember Operasyonu! 3 bin 126 suçlu yakalandı

Türkiye genelinde düzenlenen 'Çember-22' operasyonları ile aranan suçlulara karşı yürütülen mücadele hız kesmeden devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde son 5 gün boyunca düzenlenen operasyonlar kapsamında 3 bin 126 şahsın yakalandığını duyurdu.

Bakan Ali Yerlikaya, aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak şu açıklamayı yaptı: "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; aranan suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz."
 
Suçluların kaç yıldır arandığı belirlendi

0-5 yıl arası aranan 3bin 093 kişi, 5-10 yıl arası aranan 21 kişi, 10 yıl ve üzeri aranan 12 kişi yakalandı. Yakalanan suçluların işlediği suçlar da açıklandı. Operasyonlarda yakalanan şahıslar arasında, en fazla sayıda kişi hırsızlık ve narkotik suçlarından aranmaktaydı.

Hırsızlıktan 497 kişi, dolandırıcılıktan 199 kişi, yağmadan 87 kişi, adam öldürmekten 65 kişi, cinsel suçlardan 92 kişi, narkotik suçlardan 561 kişi, KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlar) 281 kişi, yakalandı.

Bakan Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonların büyük başarıya ulaştığını belirtti. 81 ilde yapılan yol aramaları, ev ve iş yerlerine baskınlar ve kimlik kontrolleri sonucu suçluların yakalandığını ve adalete teslim edildiğini kaydetti.

Bakan Yerlikaya operasyonda görev alan tüm valileri, kaymakamları, İl Jandarma Komutanlarını, İl Emniyet Müdürlerini, Sahil Güvenlik ekiplerini ve operasyonlara katılan polis ve jandarma mensuplarını tebrik ederek şu sözlerle operasyonların devam edeceğini duyurdu: "Milletimizin duası sizinle."

Bakmadan Geçme