9 kentte eş zamanlı DEAŞ operasyonu

Türkiye, DEAŞ terör örgütüne karşı Kahramanlar-37 operasyonuyla mücadelesini sürdürüyor. 9 kentte eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 29 kişi yakalandı.

İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen "KAHRAMANLAR-37" operasyonu, Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'a karşı kararlı mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yapılan operasyon, "Selman‐ı Farisi Taburu" adını taşıyan DEAŞ terör örgütünün Türkiye'deki yapılanmasını hedef alarak gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında, DEAŞ'ın Türkiye'deki faaliyetlerini sürdürmeye çalışan örgüt mensuplarının tespiti ve İstanbul'da bulunan Yahudi ve Hristiyan ibadethanelerine yönelik keşif çalışmalarını engelleme amacı güdüldü. Türkiye genelinde toplam 39 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon neticesinde, 29 şahıs güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Operasyonun gerçekleştirildiği iller arasında Ankara, Balıkesir, Bolu, Düzce, Kırşehir, Konya, Sakarya ve Samsun bulunuyor. Bu illerdeki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlar, terör örgütlerine ve iş birlikçilerine karşı Türkiye'nin kararlılıkla yürüttüğü mücadeleyi bir kez daha vurguluyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları düzenleyen MİT Mensuplarını ve Polisleri tebrik etti.
 

Bakmadan Geçme