ADA-SEN Çalışma Bakanı'ndan, Hasan Taçoy'a ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Kaan Mındıkoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ada Çalışanları Sendikası ADA- SEN heyetini kabul ederek görüştü. Görüşmede ülkedeki ekonomik durum, Sendikalar Yasası, kamuda çalışan geçici ve sözleşmelilerin durumu konuşuldu ve görüş elışverişinde bulunuldu.

ADA- SEN Başkanı Kaan Mındıkoğlu ülkedeki ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, çalışan kesim adına alım gücünün korunması yönünde tavır alınmsını talep ettiklerini kaydetti.

Bu şekilde ülke ekonomisinin çarklarının dönmesine yardımcı olunacağını dile getiren Mındıkoğlu , hayat pahalılığı ödenekleri ve asgari ücretin düzenlenmesi ile ilgili önerilerinin de olacağını belirterek,asgari ücretin sektörel bazda belirlenmesi için artık adım atılması gerektiği üzerinde durdu.

Mındıkoğlu “ödeme gücünün azalması kaçağın da önünü açmıştır. Zaten pandemiden dolayı azalan işgücü ve sigortalı sayısının rakamını iyice aşağı çekmiştir. Hem primler, hem de maaş yönünde bayağı sıkıntıları doğurmuş durumdadır.” İfadelerini kullandı.

Taçoy : “Ekonomik dengeleri korumak lazım”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da konuşmasında bir an önce hayat pahalılığının bir an önce uygulanıp bu oranda asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, bunu yaparken de ekonomik dengeleri korumanın şart olduğunu belirtti.

Sosyal sigortaların sistemin en önemli parçalarından bir olduğuna işaret eden Bakan Taçoy, “ Amacımız sosyal sigortaların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaktır.” dedi.

Bakmadan Geçme