AK Parti'den Ömer Oruç Bilal Debgici'ye yeni görev

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nin kurulduğu günden bu güne çeşitli kademelerde görev alan Ömer Oruç Bilal Debgici'ye yeni görev.

2014’te AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kurucu Başkanlığı görevini yapan Debgici, yaklaşık 2 dönem bu görevi yürüttü. 2018’de yapılan AK Parti 6’ncı olağan Genel Kurulunda İl Başkanlığına seçilen Debgici, 2021 yılına kadar bu görevi icra etti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Kızılcahamam İl Koordinatörleri toplantısına katılan Debgici, İl Koordinatörü olarak atandı. Debgici’ye yeni görevi AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir tevdi etti.

Ömer Oruç Bilal Debgici kimdir?

1974’te Kahramanmaraş’ta doğdu. İlköğrenimi Fatih İlkokulu’nda, liseyi Kahramanmaraş Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1992 yılında Üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı ve 1997 yılında mezun oldu. 1997-1998 arası aile şirketinde inşaat mühendisi ve yönetici olarak çalıştı.

Askerliğini Kasım 1998 – Temmuz 1999 arası İstanbul ve Edirne’de 546. İstihkam İnşaat Taburu’nda kısa dönem çavuş olarak yaptı. 1999 – 2007 arası konut yapı kooperatiflerinde şantiye şefi, kontrol mühendisi, yönetici mühendis olarak çalıştı. 2007 yılında kendi serbest inşaat mühendislik bürosunu açtı. Halen kendi işyerinde proje, taahhüt ve serbest danışmanlık hizmetlerini yürütmektedir.

1 kız çocuğu babasıdır.
 

Bakmadan Geçme