AK Parti Milletvekili Özdemir: Verdiğimiz gerçekten bir ekonomik savaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdemir: 'Dünyanın Küresel güçleri, Türkiye'nin bu büyüme modelini durdurmak için kullandığı gayri nizami harp usulleri için düğmeye bastı, TÜSİAD'ta bunun ayakçısı olarak buna alet oldu.' Dedi.

Türkiye ilk defa Ekim ayında cari fazla verdiğini vurgulayan Av. Ahmet Özdemir: “Bu üretim temelli istihdam ve ihracat modelinde cari fazla verdi. 2013 yılı 20 Mayıs’ında İMF’ye borcumuzu bitirdiğimizi ilan ettiğimizde üzerimize adeta akın akın gelmişlerdi ya Türkiye’nin Ekim ayında cari fazla vermesi bazı çevreleri çok fazla rahatsız etti. Bu rahatsızlığın tezahürü devam ediyor aslında. Bu büyümeden en fazla fayda sağlayacak olan iş adamlarıdır. Çünkü ihracat yapan iş adamlarının çok faydasına bir büyüme modelimiz var ama onlar aldıkları talimatla hareket ettikleri için kendi büyümelerini ve ekonomilerini bir kenara bırakarak tabiri caise bir gayri nizami harp usulüyle hükümeti alaşağı etmeye çalışıyorlar. 

Türkiye, 5 yıl sonra bir süper güç olacak

Önümde dünyanın büyük süper güçlerinin faiz oranları var. En yüksek faiz oranı yüzde 0,25. Geçen hafta Fransa’da bir finans kuruluşu dedi ki; Türkiye’yi bu şekilde tutamazsak 5 yıl sonra bir süper güç olacak. Bütün bunların hepsini bir araya getirdiğimizde aslında Amerika’nın antörleri eliyle Türkiye’nin bu büyümesinin önüne bazı engeller koymaya çalıştığını görüyoruz. Maalesef TÜSİAD, geçmişte de buna alet olmuştu, bugünde yine buna alet oldu. Bizi durdurmaya çalışmalarının sosyal ayağını, STK ayağını ilk adım olarak bunlar attılar. Daha önce siyasi parti ayağında sokak yürüyüşleri yapmak istediler, eylem yapmak istediler ve Mersin’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir miting yaptı. 

Biliyorsunuz bunun aşamaları var. İşte STK’larla sonra sokak olaylarıyla, sonra ilginç yargı kararlarıyla dünyanın küresel güçleri Türkiye’nin bu büyüme modelini durdurmak için kullandığı gayri nizami harp usullerinde düğmeye bastı. Çok üzülerek söylüyorum TÜSİAD bunun ayakçısı olarak, figüranı olarak bu olaya alet olduğunu açıkça görüyoruz. 

Ekonomik bir savaş

Burada önemli olan şu; bizim bunun bir mücadele, bunun bir harp olduğunu Cumhurbaşkanımızın da açıkça söylediği gibi çok iyi anlatırsak milletimiz bu savaşta hükümeti iktidarı yalnız bırakmaz. Onların amacı şu; hükümet başarısız gidiyor imajı oluşturmaya çalışıyorlar. Her seferinde de hükümetimizin attığı kararlı adımlarla netice aldığını ve daha da güçlendiğimizi de vatandaşlarımız gördü. O yüzden bize sahip çıkacaklarını biliyoruz. Verdiğimiz gerçekten bir ekonomik savaş.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme