AKALP'ten eski usul Maraş dondurması üretimi

Akalp İşletme Müdürü İbrahim Aksüyek, Ekonomi-X Gazetesine verdiği özel röportajda, özellikle eski usul Maraş Dondurması üretimi ve şirketin gelecek hedefleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Aksüyek, tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda, tamamen doğal malzemeler kullanarak geleneksel Maraş Dondurması üretimine başladıklarını ve bu alanda uzun yıllar süren AR-GE çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.

Aksüyek, dondurma üretiminde süt tozu, kıvam artırıcı stabilizatörler, bitkisel yağ ve margarin gibi katkı maddelerini kullanmadan sadece süt, salep ve şekerle üretim yaptıklarını vurguladı. Bu sayede dondurmanın doğal tadını koruduklarını ve tüketicilere kaliteli bir ürün sunduklarını ifade etti. Ayrıca, meyveli dondurma çeşitlerinde aroma, sos, renklendirici ve tatlandırıcı kullanmadıklarını belirten Aksüyek, gerçek meyveleri sezonunda alarak dondurmalara kattıklarını ve bu sayede doğal ve sağlıklı ürünler elde ettiklerini söyledi.

Doğal malzemeler ve özgün üretim yöntemleri

AKALP olarak kontrollü ve emin adımlarla büyümeyi hedeflediklerini belirten Aksüyek, Ekonomi-X Gazetesine verdiği röportajında şu ifadelere yer verdi, “Dondurmamızda, sütün doğası gereği katkı maddesi kullanmadan kıvam eksik kaldığı için bitkisel yağ veya margarin asla kullanmıyoruz. Bunun yerine, kendi üretimimiz olan kaymak kullanarak dondurmamızda belli bir kıvam ve kaliteye ulaşıyoruz. Meyveli çeşitlerimizde de aroma, sos, renklendirici ve tatlandırıcı kullanmıyoruz. Çilekli dondurmamızda sadece süt, salep, şeker ve çilek bulunmakta. Gerçek meyveleri sezonunda alarak dondurmalarımıza katıyoruz. Bu nedenle çilekli dondurmamız kıpkırmızı olmuyor; hepsi doğal ve kendi renginde kalıyor.

Sağlıklı ve doğal ürünler

Şeker oranını daha az seviyede tutarak günümüzde yaygın olan şeker rahatsızlıklarını göz önünde bulunduruyoruz. Önümüzdeki günlerde şekersiz dondurma üretimi konusunda da çalışmalarımız başlayacak. Ürünlerimiz Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve Ankara'da satışa sunulmuş durumda. Ankara'daki şubemiz franchise sistemiyle çalışırken, diğer illere sevkiyat gerçekleştiriyoruz. Doğallık nedeniyle dondurmamız büyük bir ilgi ve beğeni topluyor.

Kontrollü ve emin adımlarla büyüme

Akalp olarak her zaman kontrollü ve emin bir büyüme hedefliyoruz. Kalitemizi ve değer yargılarımızı bozmamak adına artan talepler neticesinde dışarıdan süt alma işlemine gitmiyoruz. Sadece kendi çiftliğimizde ürettiğimiz inek ve keçi sütünü işliyoruz. Talep arttıkça çiftliğimizin hayvan kapasitesini artırarak süt üretimimizi artırıyoruz ve yeni pazar arayışına giriyoruz. Web sitemizde ve tüm pazar yerlerinde tüm ürünlerimizi Türkiye'nin 81 iline gönderebilme kapasitesine sahibiz.

Soğuk zincir ve kalite kontrol

Soğuk zincir konusunda büyük bir özen gösteriyoruz. Kuru buz ve strafor maliyetleri artsa da, bu maliyetlere katlanarak soğuk zinciri bozmadan ürünlerimizi tüketicilere ulaştırıyoruz. Kuru ürünlerimizin kargo sürecinde zarar görmemesi için özel bir paketleme anlayışına sahibiz. Geri dönüşlerimiz çok iyi seviyede ve sırf bu gönderimlerle ilgili bir birim kurduk. Bu gönderilerin hepsi kontrolden geçerek tüketiciye ulaştırılıyor. 

Akalp olarak doğal ve kaliteli ürünlerimizi tüketicilerimize sunmaya ve bu alanda sağlam ve emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.”
 

Bakmadan Geçme