Aktarlık ve çiçekçilik meslekleri tanıtımı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlenen 'Aktarlık ve Çiçekçilik Meslekleri Tanıtım Törenine' ne iştirak etti.

ATO’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı öncesinde Bakan Işıkhan, ATO Başkanı Gürsel Baran ile beraber sektör temsilcilerinin tanıtım stantlarını gezerek çiçekçilik ve aktarlık mesleklerinin temsilcileriyle sohbet etti.

Aktarlık ve Çiçekçilik Meslekleri Tanıtım Töreni’nde konuşma yapan Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024-2026 döneminde; Türk ekonomisi için önemli bir yol haritasını teşkil eden Orta Vadeli Program açıklandığını anımsatarak, OVP kapsamında; insana yönelik yatırımları artıracaklarının altını çizdi.

Bakan Işıkhan, şöyle devam etti: “Özellikle gençlere ve kadınlara dönük politikalarımıza odaklanacağımızı ifade etmek isterim. İşgücü piyasalarını istihdam artışı yaratmak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz. Eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlere, genç kızlara ve kadınlara dönük çalışmalarımız olacak. Genç ve kadın girişimcilik başta olmak üzere ekosistemimizi geliştireceğiz ve mesleki eğitimi özel sektörle birlikte geliştireceğiz. Yeşil ve dijital dönüşüm alanlarında meslek standartları ve yeterlilikler hazırlanacak, meslek standartlarında gerekli güncellemeler yapılacak ve yeşil ve dijital yetkinlik açığı kapatılacaktır. Savunma sanayi, yapay zeka, siber güvenlik, temiz ve sürdürülebilir enerji ile uzay teknolojileri gibi stratejik alanlarda nitelikli işgücü yetiştirmeye yönelik kamu-üniversite-özel sektör işbirliği programlarını hayata geçirip var olanları da güçlendireceğiz.”

Bakan Işıkhan, zamanın ruhunu yakalamak, lider ülke Türkiye olmayı sürdürmek için yarının ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü ile geleceğin mesleklerini şimdiden planladıklarını ifade etti.

İşgücü potansiyelini, özellikle gençleri sadece bugünün şartlarına göre değil geleceğin ulusal ve küresel şartlarına göre; düşünerek, tasarlayarak sürekli gelişen ve büyüyen bir Türkiye hayaliyle yetiştirdiklerine değinen Işıkhan, “Geçen hafta Ankara’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’e katılan 1 milyona yakın ziyaretçi bunun en önemli göstergesidir” dedi. 

İyi bir meslek, insanın elindeki en değerli hazinedir

Güçlü bir ekonomi, sosyal adaletin sağlandığı daha müreffeh bir toplumun yolunun, sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücüne ve eğitime yapılan yatırımdan geçtiğine vurgu yapan Işıkhan, şunları kaydetti: “Beşeri yatırımlarımıza sağlanacak katkı bakımından; iş ve meslek standartlarının belirlenmesi bizim için önemlidir. Unutmamalıyız ki iyi bir meslek, insanın elindeki en değerli hazinedir. Bilgi edinme ve eğitim sürekli bir ihtiyaçtır. Eğitim çalışmalarını, işgücüyle istihdam bağlantısını sağlayacak şekilde fonksiyonel hale getirmek bir zorunluluk olarak karşımızda duruyor. Mesleki eğitim ve istihdam politikaları arasındaki uyumu temin etmek bu açıdan oldukça önemlidir. Bu bağlamda, iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilmek için tüm bakanlıklarımız ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak biz de çeşitli adımlar atmaktayız.”  Dedi.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!