1102 Hakim ve Cumhuriyet savcısı atandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Hukuk, insan onurunu korumak için vardır. Herkesin onurlu yaşamasının yanında, başkasına zarar vermemesi ve nihayet haklıya hakkının teslim edilmesi hukukla mümkündür. Toplum düzenin esası adalettir' diye konuştu.

Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura törenine katılan Bakan Tunç, 1102 hakim ve cumhuriyet savcısının kura ile atamasının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına vurgu yapan Tunç, “Yargı belli kesimlerin arka bahçesi olmaktan çıkarılarak vesayetçi yargı anlayışı yerine, milletin yargısı haline getirilerek asli hüviyetine kavuşturulmuştur” dedi.

1102 hakim ve savcı adayının kura ile ataması

Adaletin tecellisi yolunda ter dökmeyi tercih eden ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatleri ile millet adına hüküm verme makamına ulaşarak onurlu bir mesleğin sahibi olan değerli hakim ve savcılarımızın katılımıyla Yargı teşkilatlarımızın daha da güçleneceğine yürekten inanıyorum diyen Bakan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İki yıllık staj eğitimlerini tamamlayan 25. Dönem adli yargı hakim ve savcı adaylarından 733 hakim ve 242 cumhuriyet savcısı olmak üzere 975 adayın;

Avukatlık mesleğinden geçerek stajlarını tamamlayan 11. Dönem Adli yargı hakim ve savcı adaylarından 50 hakim ve 17 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 67 adayın;

15. Dönem İdari Yargı Hakim adaylarından 60 hakim adayının mesleğe kabulü yapılmış olup, 1102 hakim ve cumhuriyet savcımızın kura ile ataması gerçekleştirilecektir.”

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı güçlendirildi

Bakan Tunç, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının güçlendirildiğine vurgu yaparak, “yargı belli kesimlerin arka bahçesi olmaktan çıkarılarak vesayetçi yargı anlayışı yerine milletin yargısı haline getirilerek asli hüviyetine kavuşturulmuştur” diye konuştu.

Bakmadan Geçme