2 milyon 855 bin araç denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10-17 Ekim 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerince gerçekleştirilen yoğun denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 515 bin 232 araç ve sürücüye işlem yapıldığı belirtildi.

Kahramanmaraş – 20 Ekim 2024- Bakan Yerlikaya, özellikle yetkisi olmayan araçlarda ışıklı ve sesli uyarı sistemleri kullanan sürücülere dikkat çekerek, mevzuata aykırı şekilde çakar kullanımı nedeniyle 361 sürücüye işlem yapıldığını bildirdi. Bu tür denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya, trafik güvenliğinin sağlanması için yapılan denetimlerin hız kesmeden süreceğini belirtti.

Hız ihlalleri ve muayene eksiklikleri öne çıkıyor

Denetimlerde hız ihlali yapan 137 bin 864 sürücüye cezai işlem uygulandığı bildirildi. Ayrıca, periyodik muayenesi yapılmamış 29 bin 374 aracın tespit edilerek işlem yapıldığı açıklandı. Bu denetimlerle araçların trafik güvenliği açısından uygun olup olmadığının kontrol edildiği belirtildi.

Emniyet kemeri ve ehliyetsiz araç kullanımı cezaları

Emniyet kemeri kullanmayan 23 bin 624 sürücüye de ceza verildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 19 bin 103 sürücünün de cezalandırıldığını açıkladı. Bunun yanı sıra, zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 815 sürücüye de işlem yapıldı.

Kent güvenlik yönetim sistemi ile takip

Denetimlerin sadece yol üzerinde değil, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları aracılığıyla da yapıldığına dikkat çeken Yerlikaya, "Kırmızı ışık ihlalleri, kavşaklarda geçiş önceliği, emniyet kemeri ve kask kullanımı gibi konular başta olmak üzere, trafik kural ihlallerinin önlenmesine yönelik denetimler aralıksız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Trafik denetimleri sürecek

Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının ve kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerin devam edeceğini belirterek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil." diyerek sürücülere kurallara uymaları çağrısında bulundu.

Bu kapsamda, trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik uygulamalar ve kontrollerin süreceği, sürücülerin daha dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme