20 sosyal medya hesabı yöneticisi hakkında işlem başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın çalışmaları sonucunda, sosyal medya platformlarında orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde İzmir başta olmak üzere ülke genelinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden kasıtlı olarak halk arasında kargaşa ve korku yaratmayı amaçlayan paylaşımlar yapıldığı belirtildi. Bu tür içeriklerin, devletin yürüttüğü yangınla mücadele çalışmalarını zayıflatmaya yönelik olduğu ifade edildi.

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda; Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız ve Güvenlik Daire Başkanlığımız ile birlikte ilgili Emniyet Müdürlüklerimizin yaptığı çalışmalar sonucu, provokatif paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır," dedi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere de yer verdi: "Orman yangınları gibi milletçe büyük üzüntü duyduğumuz ve devletimizin tüm kurumlarıyla mücadelesini sürdürdüğü bir konuda, halkımız arasına nifak tohumu ekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz! Bu tür paylaşım yapanlar adalete teslim edilecektir."

Yetkililer, provokatif paylaşımlarla halkın yanlış bilgilendirilmesini ve yangınla mücadele sürecine zarar verilmesini önlemek amacıyla benzer çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya platformlarındaki faaliyetleri yakından izlemeye ve gerekli durumlarda müdahale etmeye devam edecek.

Bakmadan Geçme