2024'te motosiklet kazaları, alarma geçirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılının ilk sekiz ayında yaşanan motosiklet ve motorlu bisiklet kazalarına ilişkin dikkat çeken veriler paylaştı. Yerlikaya, yaptığı açıklamada bu süreçte 74.451 motosiklet ve motorlu bisikletin ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarına karıştığını ve bu kazaların yüzde 65,9'unda sürücü hatasının tespit edildiğini belirtti.

Trafik denetimlerinin artırıldığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, 19-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma ekiplerinin 2 milyon 686 bin 321 aracı denetlediğini ifade etti. Denetimlerde özellikle hız ihlali, emniyet kemeri kullanmama ve sürücü belgesiz araç kullanma gibi ihlallere sıkça rastlanıldı.

Denetimlerin sonucunda şu veriler dikkat çekti

  • 126.331 sürücü hız ihlali nedeniyle cezalandırıldı,
  • 27.988 araç periyodik muayenesiz trafikteydi,
  • 22.201 sürücü emniyet kemeri takmadığı için işlem gördü,
  • 17.962 sürücü ehliyetsiz araç kullanırken tespit edildi,
  • 10.921 araç zorunlu mali sigorta bulundurmuyordu.

Toplamda, 474.317 araç ve sürücüye işlem yapıldı. Özellikle motosiklet kazalarının azaltılması için, sadece trafik ekiplerinin değil, Polis ve Jandarma Asayiş Motosikletli Timleri de denetimlerini artırdı.

Yerlikaya, vatandaşları motosiklet kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yerlikaya, tüm sürücülere trafik kurallarına uymaları çağrısında bulunurken, motosiklet sürücülerinin mutlaka kask ve koruyucu ekipman kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Yerlikaya'nın verdiği mesaj akıllara kazındı: "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil."

Bakmadan Geçme