81 ilde nefes kesen operasyon: 2.511 silah ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş'ın da aralarında bulunduğu 81 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara yönelik Mercek-26 operasyonunun başarıyla tamamlandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların ülke genelinde büyük bir kararlılıkla yürütüldüğünü ve sonuçlarının önemli olduğunu belirtti.

“Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek!” ifadelerini kullanan Bakan Yerlikaya, suçla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Operasyonlarda toplam 2.511 silah ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar arasında:

  • 1.271 ruhsatsız tabanca,
  • 534 kuru sıkıdan çevrilmiş tabanca,
  • 43 uzun namlulu tüfek,
  • 663 ruhsatsız av tüfeği bulunuyor.

Toplamda 2.310 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığı belirtilirken, operasyonların detayları Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

En fazla silah yakalanan ilk 5 il

Operasyonlarda, bazı illerde dikkat çekici sonuçlar elde edildi. En fazla silah ele geçirilen ve gözaltıların yapıldığı ilk beş il şunlar oldu:

  1. İstanbul: 265 tabanca, 40 av tüfeği ele geçirildi; 318 şüpheli gözaltına alındı.
  2. Antalya: 85 tabanca, 123 av tüfeği ele geçirildi; 96 şüpheli gözaltına alındı.
  3. Adana: 85 tabanca, 30 av tüfeği ele geçirildi; 129 şüpheli gözaltına alındı.
  4. İzmir: 66 tabanca, 20 av tüfeği ele geçirildi; 100 şüpheli gözaltına alındı.
  5. Ankara: 43 tabanca, 34 av tüfeği ele geçirildi; 125 şüpheli gözaltına alındı.

Geniş kapsamlı operasyonlar

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen bu operasyonlar, evler, iş yerleri, halka açık alanlar ve yol kontrollerinde yapıldı. Silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah taşımacılığıyla mücadele için jandarma komutanlıkları ve emniyet birimleri yoğun bir mesai harcadı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden valilere, kaymakamlara, operasyonları başarıyla gerçekleştiren jandarma ve emniyet güçlerine teşekkür etti. “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” diyerek güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarını takdir etti.

Bakmadan Geçme