AFAD, 2023-UDAP Çalıştayı hakkında açıklama yaptı

Afet ve Acil Durum (AFAD), on yılın ardından ulusal deprem araştırma programı 2023-UDAP çalıştayıyla ilgili basın açıklaması yayımlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada: “Ülkemizde en fazla can ve mal kaybına yol açan doğa kaynaklı afet deprem konusunda, AFAD koordinasyonunda araştırma çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen en sistematik programlardan biri, “Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP)” ile hayat buluyor. UDAP, deprem tehlikelerinin belirlenerek risk azaltma çalışmalarına katkı sağlanmasına, ülke kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılmasına, afet yönetimi ile ilgili yöneticilere ve karar vericilere yol gösterilmesine hizmet ediyor. UDAP, 2012 yılından beri, üniversitelerin ve kamu kurumlarının katılımları ile çok paydaşlı olarak sürdürülüyor.

Ulusal Deprem Araştırma Programı'nın (UDAP) 10. yılını doldurması vesilesiyle önemli bir çalıştay düzenlenecek. "2023 UDAP Çalıştayı - On Yılın Ardından Ulusal Deprem Araştırma Programı", 23-24 Kasım 2023 tarihlerinde AFAD Başkanlık merkez yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek çalıştayda, UDAP kapsamında desteklenen, tamamlanan veya yürütülen toplam 65 projenin sunumları yapılacaktır. Projeler, yürütücüleri tarafından sunulacak, elde edilen sonuçlar çok paydaşlı katılımcılar ile değerlendirilecek ve geleceğe yönelik çalışmalar hakkında fikir alışverişi gerçekleştirilecektir.” İfadelerine yer verildi.

Çalıştaya ait ayrıntılı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bakmadan Geçme