AFAD, Hindistan'dan depremzedeler için gönderilen etlerle ilgili açıklama yaptı

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı, Hindistan'dan ithal edilen etlerle ilgili ortaya atılan iddiaları yalanladı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün bazı sosyal medya organlarında Hindistan'dan ithal edilen etler ile ilgili doğru olmayan iddialar ortaya atılmıştır.

Hindistan ülkesinde hayır sever müslümanlarca depremzedelere destek için et bağışlanmıştır.

16 Nisan 2023 tarihinde yola çıkan ve 8 Mayıs 2023 tarihinde Mersin limanına 8982614 sayılı konşimento ile gönderilen et ürününe ait açıklamada “dondurulmuş helal büyükbaş sığır eti” şeklinde ifadesi yer almaktadır.

Söz konusu et ürünü Tarım Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Mersin Veteriner Müdürlüğünün 30 Mayıs 2023 tarih ve 10048222 sayılı yazıları ile analiz edilmiş olup, İnsan tüketimine sunulmasında bir sakınca bulunmadığına dair rapor edilmiştir.

Bahse konu sığır etleri 29.05.2023 tarihinde Mersin Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü tarafından test edilmiş olup söz konusu ürünün tüketime uygun olduğu tespit edilmiştir.

Afetzede vatandaşlarımızın beslenme ihtiyaçları karşılanırken tüm hassasiyetler gözetilmekte olup, izin ve test süreçleri başta olmak üzere bütün gıda güvenliği ve sağlık konularına azami düzeyde dikkat edilmektedir.”

İlgili Analiz Raporları için tıklayın.

Bakmadan Geçme