Afet Günlerinde Aile Hekimliği Sempozyumu'na KSÜ ev sahipliği yaptı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 'Afet Günlerinde Aile Hekimliği Sempozyumu'na ev sahipliği yaptı.

Afet sürecinde birinci basamak hekimlerinin yaşadığı sıkıntıları paylaşmak, bilgi alışverişinde bulunmak ve olası afet durumlarına hazırlıklı olmak için KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Afet Günlerinde Aile Hekimliği Sempozyumu'na başta deprem bölgesi olmak üzere yüzün üzerinde akademisyen katıldı.

Kongrenin açılışında Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karadutlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hafize Öksüz, Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çelik, Sempozyum Başkanı ve KSÜ Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Raziye Şule Gümüştakım, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

KSÜ Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneğinin katkılarıyla düzenlenen ‘Afet Günlerinde Aile hekimliği Sempozyumu'nda alandaki gelişmeler, araştırmalar ve saha deneyimleri tartışıldı.

Sempozyumda doğal afetlerin çok sık görüldüğü bir coğrafyada yer alan ülkemizde yaşanan doğal afetler sonrası oluşabilecek akut ve kronik süreçte temel sağlık hizmetlerindeki aksaklıkların giderilmesi, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, kronik hastalığı olanların takibi ve düzenli kullandığı ilaçlara erişim problemlerinin giderilmesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon gereksinimlerinin karşılanması, üreme ve cinsel sağlık hizmetlerinin karşılanması, psikiyatrik destek ihtiyacının karşılanması gibi toplum sağlığını ilgilendiren en temel konular ele alındı.

Bakmadan Geçme