Aile ve gençlik fonu ile evlenecek çiftlere yeni fırsatlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesini uygulanmaya başladı. Projeye başvurular şu an için Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Malatya ve Osmaniye illeri ile Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinden kabul ediliyor.

Aile yapısının sağlam temeller üzerinde yükselmesi, toplumun refahı ve geleceği açısından büyük bir önem taşıyor. Bu düşünceyle Aile ve Gençlik Fonu kurulmuş ve gençlerin sosyal risklerden korunarak gelişimlerine destek verilmesi hedeflenmiştir. Bu fonun en önemli projelerinden biri ise, evlilik yolundaki gençleri desteklemeye yönelik hayata geçirilen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” oldu.

Bu proje, evlenmeyi planlayan çiftlere ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan destek sunarak evliliklerin daha sağlam temellere dayanmasını amaçlıyor. Projeye başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150.000 TL tutarında faizsiz kredi verilecek. Ayrıca, evlilik öncesi ve sonrasında çiftlere eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak.

Proje pilot illerinde uygulanıyor

Projeye başvurular şu an için Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye illeri ile Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinden kabul ediliyor. Pilot uygulama ile bu illerdeki gençlerin evlilik süreçlerinde önemli bir destek sağlanması hedefleniyor.

Başvuruların www.aile.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekiyor. Detaylı bilgiye de yine bu adres üzerinden ulaşılabiliyor.

Başvuru şartları nelerdir?

Projeden yararlanmak isteyen çiftlerin aşağıdaki şartları karşılaması gerekiyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye'de ikamet etmek,
  • 18-29 yaş arasında olmak,
  • Depremden etkilenen iller dışında taşınmaz sahibi olmamak,
  • Çiftlerin toplam gelirlerinin asgari ücretin 2,3 katını aşmaması,
  • Resmi nikâh tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olmak,
  • Evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerine katılmayı taahhüt etmek,
  • Sabıka kaydının temiz olması.

Proje kapsamında sağlanan hem maddi hem de manevi desteklerle, gençlerin evlilik süreçleri daha sağlıklı bir şekilde ilerleyecek ve toplumda daha güçlü aile yapıları oluşacak. Sağlam bir aile yapısı, sağlıklı bir toplumun temeli olarak gençlerin bu desteği en iyi şekilde değerlendirmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme