AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatından İsrail'in insan hakları ihlallerine tepki

AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, İsrail'in Gazze başta olmak üzere bölgede gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve katliamların unutulmaması adına 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Basın toplantısında konuşan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Muhammed Burak Gül, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının birinci yıl dönümünde bir araya geldiklerini belirterek, 'Bu vesileyle, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediğimizi ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz.' dedi.

Gül, yaptığı açıklamada, "İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılarla Filistinli savunmasız sivilleri hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. İşlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için 7 Ekim'i bahane etmektedir. Ancak, 7 Ekim meselesinin sıfır noktası olduğu gibi bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim, aslında İsrail'in katliam ve soykırım mekanizmasının hız ve şiddetinin daha da artmasıdır" ifadelerini kullandı.

Bildiride, geçen yıl içerisinde 17 binden fazla çocuğun, 11 binden fazla kadının ve toplamda 42 binden fazla masum Filistinlinin İsrail'in acımasız saldırılarında hayatını kaybettiği vurgulandı.

Gül, "Hçbir şey 7 Ekim'de başlamadı! Süre giden soykırıma 7 Ekim sebep olmadı. 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Topraklarından edilmiştir; hakları ve malları gasp edilmiştir; öldürülmüş; katliama uğramış milyonlardan bahsediyoruz" dedi.

Gül, uluslararası kuruluşların bu insanlık dışı durumu durdurmak için yeterli çaba sarf etmediğini belirterek, "Bugün hala uluslararası toplum gereken adımları atmaktan ve uluslararası hukuku işletmekten son derece uzaktır. İsrail, bölgenin ortasına Batılı güçlerce bırakılmış bir bomba misali, on yıllardır bölgede istikrarsızlık ve kaos kaynağı olmayı sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

Son olarak, Gül, "İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir! Bu anlamda, güçlü bir Türkiye'nin daha adil bir dünya ve daha etkin bir İslam dünyası için ne kadar elzem olduğunu bir kez daha görüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, bu açıklama ile birlikte uluslararası camiaya çağrıda bulunarak, Filistin halkının haklı davasına destek vermeye ve insan hakları ihlallerini durdurmaya yönelik adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme