ASFAT tarafından modernize edilen Nahçıvan Askerî Kompleksi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün Nahçıvan'da bağlı Türk şirketi ASFAT tarafından modernize edilen Nahçıvan Askerî Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nahçıvan ziyaretinde Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler de yer aldı.

Her iki Cumhurbaşkanı kurdele keserek açılışını gerçekleştirdikleri askerî kompleksi gezerek modernize çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile bağlı ASFAT arasında imzalanan anlaşma kapsamında başlayan “Nahçıvan Askeri Fabrika Donatım Projesi” 7 ay gibi kısa bir sürede başarılı şekilde tamamlandı.

Modernize edilen tesis ile Azerbaycan Ordusuna ait kara araçlarının bakım-onarım, yenileştirme ve modernizasyon ihtiyaçları dışa bağımlı olmadan kendi bünyesinde gerçekleştirilebilir hâle getirildi.

ASFAT'ın dost ve kardeş ülkeler ile yaptığı iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri olan bu proje ile Türk askerî fabrikalarının 50 yılı aşkın bilgi ve birikimi Nahçıvan Askerî Fabrikasına aktarılmış oldu.

Bakmadan Geçme