Bakan Güler: 'Gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakılmayacak'

Hakkâri'de bulunan Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Daha sonra 2'nci Ordu Komutanlığına bağlı ana ve ast birlikler ile video telekonferans toplantısı gerçekleştiren Bakan Yaşar Güler, devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi alarak terörle mücadelede yapılacaklara ilişkin talimatlar verdi.

Birlik komutanlarına seslenen Bakan Yaşar Güler, toplantıda özetle şunları söyledi:

"Gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakılmayacak

Kahraman silah ve mesai arkadaşlarım. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bu yılki Yüksek Askerî Şura atamalarıyla görevlerine başlayan başta Ordu Komutanımız olmak üzere, Kolordu, Tümen ve Tugay Komutanlıklarına yeni başlayan komuta heyetinin kendilerinden öncekilerin gösterdiği azim ve kararlığı devam ettireceğine olan inancımı ifade ediyor, hepinize yeni görevlerinizde başarılar diliyorum.

Her türlü tehdidi sınırlarımıza dayanmadan kaynağında bertaraf etmeyi öngören dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde; yurt dışında yürütmekte olduğumuz terörle mücadele harekâtları başarıyla devam etmektedir.

Fiziksel ve psikolojik alanda sürdürülen aralıksız operasyonlar sonucu terör örgütünün kırsal kadrolarına katılım neredeyse durmuş ve teslim olan terörist sayısında da ciddi manada artışlar meydana gelmiştir. Sınır ötesinden ülkemize tehdit olan terörist kaynaklar bertaraf edilmiş ve sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridoru parçalanarak terör örgütü yurt içinde bitme noktasına getirilmiştir.

Bundan sonraki süreçte de şu ana kadar sahada tesis ettiğimiz kontrolün daha da geliştirilmesi ve genişletilmesiyle terör örgütünün eylem ve hareket kabiliyetinin ortadan kaldırılması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakılmayacak, alanda mutlak hâkimiyet tesis edilecektir."

Bakmadan Geçme