Bakan Işıkhan, Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı'na indi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, 4 Aralık Dünya Maden Günü vesilesi ile Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı'na ziyarette bulundu.
Maden ocağında maden işçileriyle bir araya gelen Bakan Işıkhan madencilerle sohbet edip, yemek yedi. Bakan Işıkhan; "Maden çalışanlarımızın madenlere selametle girip yine aynı selametle çıkması, iş sağlığı ve güvenliği alanı başta olmak üzere çalışma koşullarının en üst seviyeye ulaşması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Maden işçilerimizin, icra ettiği mesleğin risklerinden en az etkilendiği, can ve sağlık tehlikesi yaşamadığı bir çalışma hayatı hepimizin hedefidir. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesiyle ekmeğini alın teriyle yerin yüzlerce metre altında kazanan maden işçilerimize; emekleri ve üstün fedakârlıkları için teşekkür ediyor, hayatını kaybeden kahraman madencilerimizi rahmetle anıyorum." dedi.
İşçilerimizin her daim yanlarında olup, haklarının korunması ve artırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
Ardından Nallıhan ilçesinde EÜAŞ'a bağlı faaliyet gösteren Çayırhan Termik Santrali'ni ziyaret ederek burada çalışan işçilerle bir araya gelen Işıkhan; “Enerjinin yüzyılında ülkemize enerji alanında katkıları olan işletmelerimizin yanında olmaya devam edecek, işçi kardeşlerimizin haklarının korunması ve artırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
AK Parti Nallıhan Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği kermesin açılışını gerçekleştiren Bakan Işıkhan, burada kermes için hazırlanan ürünlerin sergilendiği stantları gezerek, kadın emeğine vurgu yaptı. Ardından Nallıhan AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Işıkhan, teşkilat mensupları ile bir araya gelerek ilçedeki durum ve talepler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Daha sonra Nallıhan Belediyesi'ni ziyaret eden Işıkhan, Belediye Başkanı İsmail Öntaş ile istişarelerde bulundu.
Bakan Işıkhan, bölge esnafını ziyaret ederek, burada esnafla konuşup, sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Işıkhan, özellikle sahadan gelen talepleri, tespitleri ilk ağızdan duymanın çok önemli olduğunu ifade etti.