Bakan Işıkhan, İŞKUR'un iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerini değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, İŞKUR'un öncülük ettiği ve 4 yıldır başarıyla uygulanan İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi'nin Kapanış Programı ve Uluslararası İstihdam Politikaları Konferansı'na katıldı.

Programda konuşan Bakan Işıkhan, istihdam politikalarının, ülkelerin kalkınma süreçleri ve çalışma hayatının sürdürülebilirliği açısından hayati bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, “Bu sebeple Türkiye olarak, kurulduğu günden bu yana, 78 yıldır, işgücü piyasasının nabzını tutan kamu istihdam kurumumuz İŞKUR, çalışma hayatının en önemli aktörlerinden birisi olmuştur. İŞKUR iş arayanla işin buluşturulması noktasında çalışma hayatına belli standartlar getirmiş, bu alandaki olası suiistimallerin önüne geçmiştir. İŞKUR yürüttüğü aktif ve pasif işgücü politikaları, gerçekleştirdiği projelerle işgücü piyasasının ihtiyaçlarına en hızlı cevap veren kurumdur” ifadelerini kullandı.

İŞKUR'un bugün, güncel altyapısıyla iş ve işçi eşleşmesini en doğru, en hızlı yapmak, istihdamın ve işgücünün niteliğinin artırılması, kadınlar, gençler, engelliler ve diğer özel destek ihtiyacı olan vatandaşların istihdamda kalmaları konusunda teşvik edilmesi, işini kaybeden veya işsizlik riski ile karşı karşıya olan vatandaşlara gelir destekleri sağlaması gibi, birçok önemli görevi olduğuna dikkati çeken Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İŞKUR olarak yürüttüğümüz en önemli faaliyetlerin başında işe yerleştirmeye aracılık hizmeti geliyor. Bir iş arayanın istihdam edilmesi kadar önemli bir diğer konu ise vatandaşımızın kendine en uygun işe yönlendirilmesidir. Bu noktada İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerimiz işe yerleştirme sürecinin hiç kuşkusuz en önemli aşamasını oluşturuyor. Bugün İŞKUR'un vatandaşlarımızla tanışma aşaması ve en somut irtibat kurduğu alan iş ve meslek danışmanlığı hizmetidir. Dolayısıyla çok önemli bir görev ifa ediyorlar.”

Hizmet sunduğumuz hedef kitleyi her geçen gün çeşitlendiriyoruz

Bakan Işıkhan, 2012 yılında iş ve meslek danışmanlığı hizmetini daha profesyonel bir yapıya dönüştürdüklerini ve iş ve meslek danışmanı unvanlı personel istihdam etmeye başladıklarını belirterek, “İş ve Meslek Danışmanlığı kapsamında yürüttüğümüz İş Kulüpleri ve İŞKUR Kampüs gibi hizmetlerimizle başta kadınlar ve gençler olmak üzere özel politika gerektiren gruplara yoğunlaştırılmış danışmanlık hizmeti veriyoruz. Danışmanlık hizmetlerimizi daha nitelikli bir zeminde sunabilmek için her geçen gün hizmet sunduğumuz hedef kitleyi çeşitlendiriyoruz” diye konuştu.

Işıkhan, kapanışı gerçekleştirilen proje içerisinde yer alan farkındalığı ve hizmet niteliğini artırıcı faaliyetler gibi birçok çalışmayı, gerek ulusal gerekse uluslararası işbirlikleri vasıtasıyla yürüterek, hem çağın gerektirdiği değişim ve dönüşüm süreçlerine adaptasyonu sağladığını, hem de çalışma hayatının geleceğine dair güçlü bir vizyon çizdiklerine vurgu yaptı.

Hızla gelişen teknoloji ile birlikte, İş ve Meslek Danışmanlığı başta olmak üzere pek çok kurumsal hizmeti yapay zeka temelli dijital sistemlere entegre ettiklerine dikkati çeken Bakan Işıkhan, “Bugün, Bakanlığımızın sunduğu yüzlerce hizmete e-devlet kapısı üzerinden ulaşılabiliyor. Önümüzdeki dönemde de çağımızın gerekleri ile uyumlu şekilde İŞKUR tarafından sunulan tüm hizmetlerin daha fazla dijitalleştirilmesi öncelik alanlarımızdan biri olacaktır” dedi.

Işıkhan, İŞKUR'un kurumsal ve iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin kapasitelerinin geliştirilerek daha çok iş arayan ve işverene ulaşmak, vatandaşlara daha etkili hizmet sağlanması amacı taşıyan bu projenin çalışma hayatının geleceği açısından çok kıymetli olduğunu aktardı.

Bakmadan Geçme