Bakan Murat Kurum, Kahramanmaraş İl Koordinasyon toplantısına katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta yürütülen deprem sonrası çalışmaların ele alındığı İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra şehrin yeniden inşa sürecinde önemli bir rol üstlenen Bakan Kurum, şehirdeki iyileştirme ve dönüşüm projelerini yerinde incelemek ve süreci değerlendirmek üzere kente bir ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Mükerrem Ünlüer, milletvekilleri ve çeşitli kamu kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, deprem sonrası şehrin ihya ve inşa faaliyetleri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Özellikle Azerbaycan Mahallesi'nde yürütülen yerinde dönüşüm çalışmaları, il genelinde tamamlanan ve devam eden TOKİ konut projeleri, rezerv alanlarındaki çalışmalar ve koordinasyon gerektiren diğer önemli hususlar detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Bakan Kurum, toplantıda yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş'ı yeniden inşa etmek için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Depremzede vatandaşlarımızın güvenli ve modern konutlara kavuşması için yürütülen çalışmaları yakından takip ediyor ve hızla hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Vali Mükerrem Ünlüer'in yanı sıra milletvekilleri Vahit Kirişçi, Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuba Köksal ve Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Bakanlık yetkilileri ve ilgili kamu kurum amirleri de katıldı.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ın yeniden ayağa kalkması için tüm paydaşlarla ortak bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, “Bu süreçte tüm kurumlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor. Şehrimizi sadece eski haline döndürmekle kalmayacak, daha modern, yaşanabilir ve dayanıklı bir şehir inşa edeceğiz” dedi.

Toplantı sonrası Bakan Kurum ve beraberindeki heyet, inşaat çalışmaları devam eden bölgeleri ziyaret ederek, sahada yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Bakmadan Geçme