Bakan Tekin, deprem bölgesindeki hazırlık sürecini anlattı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde 2023-2024 eğitim öğretim sürecinin nasıl başlayacağını anlattı.

Bakan Tekin, yaklaşık 2,5 aylık Millî Eğitim Bakanlığı sürecinde taşra teşkilatını, Anadolu'yu gezerek alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını, çok sayıda kenti dolaştıklarını söyledi.

Türkiye genelinde eğitim öğretim sürecine hazırlık dönemiyle ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili birkaç başlığı paylaşacağına işaret eden Tekin: "Deprem bölgesiyle ilgili 11 Eylül tarihi itibarıyla şartlarımız önceki dönemde olduğu kadar konformist veya rahat olmamak üzere asgari müştereklerde eğitim öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatacak bütün tedbirlerimizi almış durumdayız. Hiçbir sıkıntı olmadan eğitim süreci başlayacak. Bu hiçbir sıkıntı olmadan cümlesinin içerisinde şunlar da gizli, şunlar da var; öğrencilerimiz açısından zorunlu telafi eğitimleri, öğretmenlerimiz açısından başta barınma ve ulaşım olmak üzere hem mevcut öğretmenlerimizin hem 1 Eylül itibarıyla atanan yeni kardeşlerimizin, yeni arkadaşlarımızın problemlerinin çözümü noktasında gerekli bütün tedbirleri almış durumdayız." Dedi.

Bölgede çalışan özellikle 4 il ve 2 ilçe bazlı olarak çok fazla yıkımın olduğu yerlerdeki bütün öğretmenlerin, yeni atananlar da dahil tek tek arandığını vurgulayan Bakan Tekin, "Konaklama, barınma, ulaşımla ilgili durumları tespit edildi ve gerekli tedbirler İçişleri Bakanlığımız ve AFAD imkanları da kullanılarak ayarlanmış durumda. O arkadaşlarımız, kardeşlerimiz hiçbir problem yaşamadan eğitim öğretim sürecini inşallah başlatmış olacaklar. Aynı şekilde velilerimizle ilgili destek süreçleri yürütüldü. Hem yaz aylarında hem bundan sonra da devam edecek. Dolayısıyla deprem bölgesiyle ilgili bir sıkıntı en azından yaşanmayacak." dedi.

Eğitim öğretim sürecini sağlıklı başlatmış olacağız

Deprem bölgesinde derslik ihtiyacının karşılanması açısından üç aşamalı bir projeksiyon gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bazı projelerimiz 11 Eylül tarihi itibarıyla bitmiş olacak. Bazı projelerimiz bahar yarı yılının başlangıcıyla bitmiş olacak. Bazı projelerimiz de önümüzdeki eylül dönemine yetişecek şekilde yatırım projelerimizi de yapmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanı'mız bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yatırım sürecini desteklediğini belirtti, bu anlamda kendisine teşekkür etmek istiyorum. Yaz aylarında yaptığımız diğer hususlardan bir tanesi öğretmen arkadaşlarımızın yer değiştirme süreçleriyle ilgili, özel öğretim kurumlarımızın sorunlarıyla ilgili, MESEM ve mesleki teknik eğitim projelerinde yaşanan aksaklıklarla ilgili gündelik problemleri çözecek tedbirler aldık. 11 Eylül itibarıyla ders kitaplarımızın bütün öğrencilerimizin masasının üzerinde hazır bulunacakları şekilde tedbirlerimizi aldık. Eğitim öğretim sürecini inşallah sağlıklı başlatmış olacağız."

Bakmadan Geçme