Bakan Yerlikaya, bombalı saldırı sonrası ilk kez konuştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde düzenlenen alçak saldırı sonrası basın açıklaması yaptı. Bakan Yerlikaya, konuşmasında: 'Bu sabah 09.30 itibariyle İçişleri Bakanlığımızın Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde alçak, hain terör saldırısı girişiminde bulunmuştur.' Dedi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı basın açıklamasında: “Bu sabah 09.30 itibariyle İçişleri Bakanlığımızın Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde alçak, hain terör saldırısı girişiminde bulunmuştur. Şükürler olsun kahraman polisimizin cevaliyeti, kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez, onlara silahla mukavemette bulunurmuş. Bu esnada teröristlerden biri zaten canlı bomba düzeneği var. Kendini patlatmış. Diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ankara'mıza, tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Kahraman polisimi kutluyorum. Erkan'ımı, Ali'm Reis ve buradaki arkadaşlarını alınlarından öpüyorum. İbni Sina Hastanemiz birazdan da buradan onları ziyaret edeceğim. Başhekimimize, rektörümüzle devamlı görüştüm. Gerek Erkan'ın gerek Ali'm reisimiz Allah'a şükürler olsun ki tedavileri devam ediyor ve hayat teşkilleri bulunmamaktadır.

Buradaki diğer arkadaşlarımızla da hep görüştük. Her birini tebrik ettik. Değerli arkadaşlar şunu söylemek istiyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana başta hain terör örgütüyle ve Terör örgütleriyle, tacirleriyle, organize suç çeteleriyle, hepsiyle ama hepsiyle amansız bir şekilde gece gündüz demeden kararlılıkla devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz yirmi bir yıldan beri son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmak yok, azimle, kararlılıkla devam edilecektir duruşu. Çünkü biz artık Türkiye yüz yılında terörün en ufak bir olumsuz etkisinin olmadığı bir yüzyıl olması için gayret gösteriyoruz ve buna da aziz milletimizin hayır dualarıyla hükümetimizin, devletimizin kararlılığıyla da başaracağımıza hiç kimsenin ama hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Arkadaşlarımız, Emniyet Genel Müdürümüz, Ankara İl Emniyet Müdürümüz, bütün dairelerimiz bu olayın olay yerinden başlangıç yerine varıncaya kadar tüm detaylarıyla inceleme başlattılar. Çalışıyorlar. Adalet Bakanımız biliyorsunuz açıklama yaptı. Konuyla ilgili adli soruşturma da başlatıldı. Detaylara ulaşalım. Zaman içerisinde bunları aziz milletimizle sizlere paylaşacağız. Ben tekrar Ankara'mıza, başkentimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hastanede tedavi sürecinde olan Alim Reis kardeşime ve Erhan kardeşime acil şifalar diliyorum. Teşkilatımızın, ailemizin her birini geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum pek çok telefon geldi. Sayın genel başkanlar aradı. Her biri geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız anbean takip ediyor. İlk anından itibaren sürekli kendisine bilgi zatı halinde bilgiler arz ettik. Talimatlarını aldık. Aziz milletimize bize Dua eden bizim yanımızda yer alan ve terörü lanetleyen bütün hemşerilerime, gazi milletimize minnettarız. Sizleri seviyoruz. Göreceksiniz, Devletimizin, hükümetimizin ve asil milletimizin kararlılığıyla hem terör örgütlerinin, hem suç şehitlerinin hepsinin ama hepsinden bizim gücümüz, dirayetimiz, kararlılığımız üstesinden gelecektir. Hiçbirinin ama hiçbirinin şüphesi olmasın. Bize inançları ve hayır dualarını eksik etmesin diyor, sizleri de başından itibaren Özellikle yayın yaptığınız için de teşekkür ediyorum ama bir uyarı.

Sağ olsun Adalet Bakanımız Ankara Başsavcımız ve aynı zamanda değerli arkadaşlarım RTÜK Başkanımıza teşekkür ediyorum. Olay bu saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı alındı. Sizler bu Teşekkür ediyorum. Ama sosyal medya hesaplarından onun da kaynağını bulmakta kararlıyız. Göreceksiniz, bulacağız. Bu noktada acımızın olduğu bu noktada bu görüntüleri paylaşanlarla da ilgili gerekli soruşturmayı da başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarından görüntüyü paylaşanları uyarıyorum. Lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızla paylaşsınlar. Ve bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimizin yanında olduklarını göstersinler. Her birinize teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Bakmadan Geçme