Balkan kahramanlarının torunları TBMM'yi ziyaret etti

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı tarafından organize edilen 'Uluslararası Çanakkale Dayanışması' programı kapsamında Çanakkale Savaşında şehit olan Balkan kahramanlarının torunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etti.

Arnavutluk, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan olmak üzere toplam 7 ülkeden gelen 50 şehit ve gazi yakını, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etti.

Şehit ve Gazi yakınları, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı, Anadolu Mektebi Başkanı Sami Güçlü ve AK Parti eski Milletvekili, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Başkanı Abdullah Çalışkan ile TBMM Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

Burada konuşan Sami Güçlü, Anadolu'nun Balkan halklarının kendi evi olduğunu ifade etti. Balkanlardan, Kurtuluş Savaşı'na katılan askerlerin, Anadolu'nun vatan olarak kalmasında çok büyük katkıları olduğunu belirten Güçlü, dün olduğu gibi bugünde Anadolu ve Balkan halklarının birlik ve beraberlik içinde olduğunu söyledi.

Balkanlardan gelen şehit ve gazi yakınlarını Türkiye'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdullah Çalışkan ise 107 yıl önce Çanakkale'de şehit olan askerlere vefa borcunu ödemeye çalıştıklarını söyledi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ziyaretçilere selamlarını ileten Çalışkan, Meclis Başkanı Şentop'un yoğun iş temposu nedeniyle programa katılamadığını söyledi.

Konferans salonundaki konuşmaların ardından ziyaretçiler TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban eşliğinde Meclis'i gezdiler.

İlk olarak görevli rehber eşliğinde TBMM Genel Kurulu Salonu'nu ziyaret eden heyete Meclis'in işleyişi hakkında bilgi verildi.

Heyet, daha sonra TBMM Şeref Holünü ve FETÖ tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminde bombalanan bölümlerini ziyaret edip görevlilerden bilgi aldı.

Bakmadan Geçme