Basın sözcülüğü eğitimi alan yargı mensuplarına, katılım belgeleri verildi

Adalet Bakanlığı ile TRT Akademi arasında yapılan iş birliği kapsamında Basın Sözcülüğü Eğitimi alan yargı mensuplarına düzenlenen törenle katılım belgeleri verildi.

2013-2015 yılları arasında uygulanan Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi'nin devamındaki çalışmaları yürüten Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca Cumhuriyet Başsavcıları ile Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlarından oluşan basın sözcülerine, gruplar halinde “Basın Sözcülüğü Eğitimi” programı düzenlendi.

Medya alanında birçok dalda eğitim verildi

Türkiye'de medya ile adalet kurumları arasındaki ilişkiyi kurumsal hale getirerek toplumun adalet sistemine olan güvenini güçlendirmeyi hedefleyen çalışmalar kapsamında basın sözcülerine diksiyon, uygulama ve metin çalışmaları, beden dili ve topluluk önünde konuşma becerisi ile dijital medya okuryazarlığı alanlarında eğitim verildi.

3 gün süren eğitimlerde alanında uzman kişiler tarafından Türkçe'nin doğru ve etkili kullanımı, topluluk önünde konuşma becerisi, medya ile iletişim, basın açıklamaları, sosyal medyanın hukuki önemi ve iletişimdeki rolü konuları işlendi. Program sonunda basın sözcülerine katılım belgeleri takdim edildi.

185 medya iletişim bürosunda 263 personel görev yapıyor

Yargı ve medya ilişkilerinin güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında 159 Ağır Ceza Mahkemesi ile 26 Adli ve İdari İstinaf Mahkemesi olmak üzere toplamda 185 merkezde medya iletişim bürosu hizmet veriyor. Bu bürolarında toplam 263 personel görev yapıyor. Çalışmalar kapsamında bu güne kadar 2 kez Yargı ve Medya Buluşmaları yapıldı. Personele yönelik eğitimlerin de düzenlendiği çalışmalarda “Yargıda Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Büroları El Kitabı” da hazırlandı.

Bakmadan Geçme