Başkan Güngör: 'Türkiye'ye örnek olacak bir proje'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kültürel Kalkınma Eylem Planı üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, her kesimin yer bulduğu, tarihin canlı olarak yaşadığı Türkiye'ye örnek olacak bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Başkan Güngör, sosyal medya üzerinden başlattıkları etkinliğe katılanlarla Tarihi Maraş Kalesi'nde kahvaltıda bir araya geldi.

Kurtuluş Savaşı öncesinde ‘Maraş Bize Mezar Olmadan, Düşmana Gülzar Olamaz' sözünü hat sanatı ile yazan Arif Yücel'in eserini doğru cevaplayan kişilerden oluşan bir grupla kahvaltıda buluşan Başkan Güngör, Kahramanmaraş'ı her gün bir adım daha ileriye götürmek için gayret ettiklerini söyledi.

Başkan Güngör: “Türkiye'ye örnek olacak bir proje”

Başkan Güngör kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada: “Şu anda üzerinde bulunduğumuz Tarihi Maraş Kalemiz, şehrimizin kurtuluşunda önemli noktalardan bir tanesi. Tarihi Maraş Kalemiz ve çevresi ile birlikte, Ulucami, Tarihi Kapalı Çarşımızı da kapsayacak Kültürel Kalkınma Eylem Planı üzerinde çalışıyoruz. Bahsettiğimiz bölgeleri kapsayacak bir ada oluşturacağız ve bu Türkiye'de Kahramanmaraş Modeli olarak örnek olacak bir proje. Bu projeyi peyder peyder hayata geçireceğiz. Kalemize Acemli Cami tarafından ulaşımı sağlayacak, bir asansör veya mini teleferik gibi bir sistem kuracağız. Bunun yanı sıra Maraş'ımızın kurtuluşunda önemli bir yere sahip olan Bayrak Olayı'nı canlı tutmak adına Ulucami'den kalemize Bayrak Yolu yapacağız. Bu vesile ile hem milli mücadeledeki başarımızı gelecek kuşaklara aktarmış olacağız hem de şehrimizi ziyarete gelen insanlara bunu anlatmış olacağız. Tarihi Kahramanmaraş Kalemizi ve çevresini tarihi dokumuza uygun olarak dönüştürmüş olacağız” dedi.

Başkan Güngör: “Şehrimizin kalkınması için gayret ediyoruz”

Kahramanmaraş'ın tanıtımı ve kalkınması için çaba sarfettiklerine dikkat çeken Başkan Güngör: “Biz göreve gelir gelmez, Yedikuyular bölgemizde bulunan düzensiz yeme içme mekanlarını ortadan kaldırarak oraya yakışır bir tesis düşünmüştük. İlk etapta düzenli birkaç büfe koydurmuştuk. Şimdi ise orada yapımına başladığımız Bedesten Çarşısı ile hem o bölgeye bir düzen getirmiş hem de o bölgeye gelen insanlarımıza şehrimizi tanıtmış olacağız.Yedikuyular bölgemiz 10 milyon nüfusa hitap eden bir bölge. Adana, Osmaniye, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Mersin illerimize baktığımız zaman böylesi bir kayak merkezi ve kar yağışı olan bir bölge yok. Bizden önceki arkadaşlarımız o bölgeye bir kayak merkezi kurmuşlar, biz de buna devamla orayı daha iyi işler hale getirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim yapımına başladığımız Bedesten Çarşısı'nın yanı sıra yap-işlet-devret modeli ile 25 adet bungalov ev ve sosyal tesis yapımının ihalesini yaptık ve bunlar da sezona yetişecek. Önümüzdeki sezon için de orada beş yıldızlı bir otel için çalışmalarımızı başlattık. Yap-işlet-devret modeli ile de gelecek sezonda inşallah otelimizde faaliyete geçmiş olacak. Kayak merkezimize yaklaşık 150 bin civarında bir ziyaretçi geliyor. Bizim hedefimiz bu rakamı önce 300 bine daha sonra da 500 bine çıkarmak. Çünkü oraya gelecek olan ziyaretçilerimiz aynı zamanda şehrimize de gelecek ve ziyaret edecekler” diye konuştu.

Başkan Güngör aynı zamanda Tarihi Kapalı Çarşı'da cephe iyileştirme çalışmalarının da yapılacağını ifade ederek, örnek çalışmanın başladığını, bu çalışmanın tamamlanmasının ardından genel çalışmaya başlanacağını söyledi.

Bakmadan Geçme