Başkan Mahçiçek: Bu memleketin kaderini değiştirmemiz lazım artık

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023'e yönelik bilgi kirliliği ve spekülatif haberlere açıklık getirmek amacıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, çalışmaların bitme aşamasına geldiği alanı gezdirdi.

Hem kamuoyu duyurumuzda hem da basın mensuplarımızla buluşmamızda belirttiğimiz gibi EXPO 2023'ün iptali kesinlikle söz konusu değildir diye Başkan Mahçiçek: “EXPO'nun üst denetim organı AİPH ile görüşmelerimizin devam ediyor, yeni açılış tarihini önümüzdeki günlerde hemşerilerimize duyuracağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Kahramanmaraş'ımızın geleceğine dair EXPO 2023 ile çizdiğimiz sürdürülebilir kalkınma vizyonunu başarıyla hayata geçireceğiz.” Dedi.

Başkan Mahçiçek, konuşmasında: “Onikişubat Belediyesi olarak toplamda 2 milyar 177 milyon yatırım yapmışız. Yani bazen böyle çok mütevazi davranıyoruz ama bunlar bir ilçe belediyesi için mucize yatırımlar. Ve bu belediyenin sigorta ya da vergi borcu da yok. Şimdi gelelim EXPO meselesine. Biz EXPO için 2018 yılında müracaat ettik. Müracaat gerekçemizi daha önce sizlere anlattık. Kahramanmaraş'ı her şeyi var. Tabiatı var, kültürü var, ekonomide çok iyi bir konumda ama Kahramanmaraş'ı kimse tanımıyor. Biz bu işi nasıl yapalım diye düşündük. Biz öyle bir proje yapmalıyız ki hem ulusal hem de uluslararası olmalı. Yani hem ülkemizin farklı noktalarından hem de dışarıdaki ülkelerden vatandaşlarımızı nasıl buraya getirebiliriz üzerine çalıştık.

Bu memleketin kaderini değiştirmemiz lazım artık. Yeter yani. Çıkış konuşmak kolay, bir şey üretmek lazım. 1983'ten bu yana Allah biliyor bu memleketin her taşında emeğimiz var. Bakın bir misal vereyim. 1991 yılında Ayvalı Barajını programa biz koymuşuz. O günkü zamandaki süreçte üç senede bitecekti. Ama kaynak bulunamamış 20 senenin üzerine çıkmış, maliyeti 200 trilyona çıkmış. 187 milyar 500 milyon o zamanki proje maliyeti. Bu memlekette yatırım olması için her hafta sonu çocuklarımın ekmek parasını harcayarak bu memlekete geldim. Bir taş daha koyabilir miyiz diye. Bir taş daha koyana yardımcı olabilir miyiz diye. Gelin görün ki bilen kardeşlerim bilir bilmiyorsa da Allah bilir. 2018 yılında Eylül ayında başvurduk EXPO'ya. 62 ülke oy oy birliğiyle 2023 EXPO'sunun Kahramanmaraş'ta yapılmasına karar verdi. Biz bu yatırımı Kahramanmaraş'a aldık. Bütün altyapısını yaptık. Suyunu, elektriğini, kanalizasyonu yaptık. EXPO'nun üst denetim organı AİPH ile görüşmelerimizin devam ediyor, yeni açılış tarihini önümüzdeki günlerde hemşerilerimize duyuracağız.” Dedi.

Bakmadan Geçme