Bayram tatilinde trafik kazaları arttı, İçişleri Bakanı çağrıda bulundu

Bayram tatilinin üçüncü gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazaları endişe verici boyutlara ulaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 17 Haziran 2024 Pazartesi günü içerisinde sadece 24 saatte 824 trafik kazası yaşandığını duyurdu. Bu kazalarda 6 kişi hayatını kaybederken, 1.327 kişi de yaralandı.

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin başlangıcından itibaren yaşanan toplam kayıpları da paylaştı. Tatilin ilk üç gününde 22 kişinin hayatını kaybettiği ve 4.043 kişinin yaralandığı bilgisini verdi.

Trafik güvenliği konusunda önemli uyarılarda bulunan Bakan Yerlikaya, vatandaşlara aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına sıkı sıkıya uymaları çağrısında bulundu.

Yerlikaya ayrıca, denetimlerin artırıldığını ve 375 bin 311 aracın kontrol edildiğini belirterek, hız ve radar işlemlerinin yanı sıra diğer trafik kuralları ihlallerine yönelik de denetimlerin sürdüğünü ifade etti.

Kazaların azaltılması için alınacak önlemlerin önemine vurgu yapan Bakan Yerlikaya, tüm vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını istedi.

Bakmadan Geçme